Ekrem İmamoğlu: Bitti o iş! Vakıflara, cemaatlere hizmet etmeyeceksiniz

İstanbul'un yeni Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yapıyor.

Ekrem İmamoğlu: Bitti o iş! Vakıflara, cemaatlere hizmet etmeyeceksiniz

GERÇEK GÜNDEM - İstanbul'un yeni Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu açıklama yapıyor.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Elbette gündemimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi. Sandıkta görev alan arkadaşlarıma, halen görevini sürdüren arkadaşlarıma, MYK üyelerine, milletvekillerimize, yol arkadaşlarıma, hemşehrilerime teşekkür ediyorum.

"İLÇELERDE NÖBET TUTAN ARKADAŞLARIM TERK ETMEYİN"

Ancak bir uyarıyı yapmakta zorunluyum çünkü süreç tamamlanmadan ilçe seçim kurulları önündeki bekleme süresi bu süreç bitmeden devam etmesini istiyorum.

Geçersiz oyların sayımlarının bittiği ilçelerde dahi nöbet devam ediyor. Bütün arkadaşlarımı bu nöbete davet ediyorum, sakın oraları arkadaşlarım terk etmesinler.

Matematiği hiçe sayarak, mantığını yok sayarak, matematik asla yanıltmaz, eksik tanımlar yaparak insanların doğru bilgi almasını engelleyerek kafa bulandırarak acaba dedirtmeye çalışıyorlar. Net söylüyorum, böyle bir kaygı duymasınlar.

Geçersiz oyların sayılması halinde bizi getireceği sonuç budur. Buradaki kritik şey, halen kameralar önünde sayım yapılsın diyen, rakibim adına konuşan yetkili arkadaşlar ne acı ki seçimden önce dünyanın en güvenilir seçim sistemini ağızları dolu dolu anlatırken şimdi oradaki arkadaşlarına güvenmeyerek bu çağrıyı yapmalarını çok acı buluyorum.

FARK: 19 BİN 552

Neymiş, "500 küsür sandıkta 11 bin oyumuz arttı" Burada algı yönetilmeye çalışılıyor. 1 Nisan'ın ilk saatlerindeki bizim ulaştığımız aradaki 27 bin farktan sayıyorlar. Sanki geçersiz oylarda 11 bin oy düştü diyerek bir algı yönetilmeye çalışılıyor; öyle değil. sandıklarda hatalar düzeltiliyor; şu anda 19 bin 552 fark.

Bütün bu rakamları verirken bana bu özgüvenimi sağlayan kıymetli öğretmenlerimin ellerinden öpüyorum.

Anıtkabir'e olan ziyaretimi bazı medya kuruluşları sıklıkla döndürerek sanki ben yanlış bir iş yapmışım gibi bunu kamuoyu önünde tartışmaya çalışıyorlar. Fırsatım olsa senenin 365 günü Anıtkabir'e giderim. Dua ederim, minnet duygularımı ifade ederim.

Açıklama yaparken sağa sola gidiyor imza atıyor diyenlere duyuyorum Anıtkabir'e gitmek sağa sola gitmek demek değildir, memleketin birliğine olan saygıdır.

Anıtkabir'deki yazdığım metini beni eleştirilerinlerin okumasını düşünüyorum. Benim imzamı eleştiriyorlar. Ben daha kolay bir şey söyleyeyim onlara. TV kameraları buradan çıkıştı bile en az 500 metre mesafede en az 200 afiş görürler. rakibimin bütün İstanbul'u onbinlerce afişle doldurmasının 500 metredeki durumunu paylaşıyorum.

İstanbul'un 25 ilçesinde seçimi kazanan hemşehrilerime kardeşlerime belediye başkanları arkadaşlarıma hayırlı olsun, iddia ediyorum hayatlarında görmedikleri kadar uyumlu bir şekilde benimle çalışacaklar. Keşke afişlere onların fotoğraflarını assaydınız. Beni bu tavrımla eleştirenler bunların hepsini düzeltecekler sonra benim yazımı ve imzamı eleştirecekler. Anıtkabir'e gitmek bu ülkeye olan minnet borcunun bir karşılığıdır, geleceğe umutla bakmaktır.

Süreç hızlı ilerliyor, en yakın zamanda YSK süreci en doğru şekliyle sonuca bağlayacaktır. Bu süreç uzamamalıdır. Toplumun mutluluğunu sahada görüyorum. Toplumda bir kaygı yok. 16 milyonun iradesi bizim için en kıymetli irade. Normalleşme talebimiz var bir an önce göreve başlamak istiyoruz.

Kaygı oluşturmak için yazılan şeyler var, biz yardımları, bursları açıkladığımızda bize kaynak eleştirisi yapıldı, istihdam sizin işiniz değil dendi. Biz istanbul'lunun bu sıkışık ekonomik günlerde aldığı yardımları katkıları daha üst seviyeye taşıyacağız. Bundan kimse kuşku duymasın. Yardımı verirken de kim olduğuna asla bakmayacağız.

Kimseyi zorlamayacağız. Sizi mitinge bile zorla götürmeyeceğiz. Bu şehirin bence vicdanlı normalleşen bir yönetime ihtiyacı var, biz oraya hızlı bir şekilde geliyoruz. İBB çalışanları çalıştığınıza şu adama çalışıyorum, şu cemaate hizmet ediyorum.. Bitti o iş. Bana hizmet etmeyin güzel arkadaşlarım, ben seçildim 5 yıl görevimi yapacağım. Siz İstanbul'a hizmet edin, İstanbul'a alınteri dökün.

Siz İstanbul'a hizmet edeceksiniz, adama, vakıflara, cemaatlere hizmet etmeyeceksiniz. İstanbul'a hizmet dönemi başlıyor.

Öyle şeffaf bir dönem başlayacak ki, İBB'nin en kritik odaları makamım dahi toplumun gözü önünde olacak. İBB başkanı seçildikten sonra bu kardeşinizin hiç kimseyle özel bir hususu yoktur İBB bünyesinde. Dünyanın en şeffaf belediyeciliği vaadini yeniliyorum, benim odamı bile izleyecek vatandaş.

Şeffaflığı başlatıyoruz, güzel günler geliyor, insanların yüzü gülsün. Bütün bu çağrılarım bana oy verenler için değil daha çok vermeyenler için. Hiç sıkıntı etmeyin. Hakkım olan 1 tek oy hakkımı yedirtmem, başkasına ait olan 1 oy için de hak yemem. Ben hayatımı buna adamış birisiyim, gönlünüzü kazanacağım.

Oy vermeyebilirsiniz, birbirimizi sevgi saygı ile karşılayalım. Bütün o kaygıları atın bir kenara, mutlu bir dönem başlasın. Kucaklaştığımız an bu ülkede ekonomik veriler bile düzelir göreceksiniz.

CUMHURBAŞKANININ BANA BORCU VAR

Bu süreç bir an önce tamamlansın, normalleşelim işimize dönelim. Bizim sürecimiz netleşsin bu sürece hizmet edelim. Seçim bittiği andan itibaren rakibim ve Cumhurbaşkanı ne kadar görüştüyse en az o kadar Cumhurbaşkanı'nın bana borcu var.

Yol arkadaşımın, vatandaşımın yüzü asık olmayacak, benim vatandaşımın birbirine en büyük borcu selam borcudur.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Vakıf