Ekrem İmamoğlu: 27 bin 919 oy farkıyla öndeyim

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarının YSK ve AA tarafından duyurulmaması hakkında açıklamada bulundu.

Ekrem İmamoğlu: 27 bin 919 oy farkıyla öndeyim

GERÇEK GÜNDEM - CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarının YSK ve AA tarafından duyurulmaması ve veri akışının kesilmesi hakkında açıklamada bulundu.

İmamoğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

Saat şu an 4.30 itibariyle tekrar sizinle süreci paylaşacağız. Ve paylaşmaya da devam edeceğiz. Zira bu İstanbul'daki 16 milyon vatandaşımızın sırtımızda olan sorumluluğudur.

Biz şu an 5 saat itibariyle Anadolu Ajansı'nın veri girmeidğini büyük bir talihsizlik olarak yaşamaktayız.

Milletin kurumu olan Anadolu Ajansı. 5 saattir girmemeyle Türkiye demokrasi tarihine çok kötü bir iz bırakmıştır. Yöneticisini, sorumlularını tarih her zaman yargılayacaktır.

Demokrasimiz adına, dünya tarafından izleniyoruz. Dünyanın bizi izlediği bu durumu üzülerek yaşıyoruz.

82 milyonluk Türk vatandaşları olarak bizi her şey, hep birlikte üzüyor. Dünyaya karşı mahcup durumda bırakıyor. Dolayısıyla yetkilileri göreve davet ediyorum.

Cumhurbaşkanının ifadelerini dinledim. Verdiği ipuçlarına bakılırsa, bu sorumluluğa ilgili kişileri davet ettiğini düşünüyorum. Bir oya bile sıkıntı gelsin istemiyoruz. Ne bize haksız yere bir oy gelsin, ne karşı tarafa haksız yere oy gitsin. İlçe seçim kurullarında, ilçe başkanlıklarında olan arkadaşlarımız görevlerine devam ediyor, edecekler. Hiçbir zaman oraların boş bırakılmaması konusunda kararlıyız.

Şu anda girişi yapılmayan sadece 7 sandık vardır. 7 sandığın girilmediği haliyle sayıları okuyorum.

Şahsıma çıkan oy 4 milyon 167 bin 752, rakibimizin aldığı oy 4 milyon 139 bin 833'tür.

Yani aradaki fark 27 bin 919'dur.Dolayısıyla AA'nın, hala 5 saattir açıklama yapmamasına karşın biz CHP ve İYİ Parti ittifakı olarak İstanbul'daki bu merkezimizden kamuoyunu, İstanbul'u ve Türkiye'yi bilgilendirme vazifemizi yerine getirmeye devam ediyoruz.

Süreci ısrarla ve sabırla takip edeceğimizi tüm yetkililere duyuruyoruz. Biz buradayız. Kendilerinden haber bekliyoruz.

Etiketler
31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları Ekrem İmamoğlu Seçim YSK