Bahçeli: Sandıktan çıkan sonuca riayet edilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuştu.

Bahçeli: Sandıktan çıkan sonuca riayet edilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

Milletimiz baskı olmadan oy vermiştir. Sandıktan çıkan sonuçlar su götürmezdir.

Demorasiye bağlılığımız açıktır. Türkiye nasıl demokratik olgunluğuna sahip olmduğunu ispat etmiştir. 31 Mart seçimleri birkaç olay dışında genel olarak sakin geçmiştir. Malatya'nın Pötürge ilçesinde birkaç kişinin ölmesine sahip olan kavgadan üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz.

31 Mart seçimleri zilleti reddetmiş. Milletimizin zaafa düşmesini isteyenleri bertaraf etmiştir.

Türk milletimiz bekasına ve birliğine muazzam bir destek vermiştir. Karşımızdaki tablo ümit ve heyecan vericidir. 31 Mart seçimlerinin kazananı Türk milletidir. Cumhur'un mesajı kabul görmüştür.

Ekonomik çeteler, bozguncular, döviz çeteleri milletimizin muazzam iradesi karşısında çaresiz kalmışlardır.

Bekamız üzerinde kumar oynayanlar bekamız üzerine hançer saplayanlar yanıldıklarını anlayacakalrdır. Seçim geride kalmış Türkiye ümitlerini tazelemiştir. Çetrefilleşen uluslarası meselelere titizlikle odaklanmak gerekmektedir. Sağduyunun ortak aklın milli birliğin söylendiği siyaset uslubu başlıca hedef olmalıdır.

Tarihe ve gelecek nesillere karşı hem vefa hem gönül borcumuz vardır. 2023 Türkiye'sinin inşasında herkese düşen ertelenemez sorumluluklar vardır.

Büyük ölçüde yeni hükümet sisteminin yerel yönetimlere tezahürü büyük bir kazanımdır. Merkezi ve yerel yönetimlerde çatışma olması belirsizliği dağıtmıştır.

Cumhur ittifakından seçilen başkanların buna uygun çalışmaları elzemdir. Siyasi çatışmadan kimse kazanmayacaktır. Birlik ve kardeşlik hukukunun yaygınlaşması ülkemizin geleceğine muazzam bir hizmet olacaktır. Ayrılıkta huzur yoktur. Türkiye 5 yılda yerel yönetimlerde görev yapacakların belirlemiş. Bu konu kapanmıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2023 yılında Haziran ayında yapılacak. Milletimizin vermiş olduğu mesajları enine boyuna yorumlayacağımız aşikardır. Türk milleti kaos diline müsaade etmemiştir.

Umuyorum ki her siyasi parti kendi payına düşen sonuçları alacaktır. Cumhur İttifakı'na oy veren vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Onurlu duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Gece gündüz çalışan Cumhurbaşkanımıza, AK Partili kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Üstlendikleri görevleri onurlu bir şekilde yerine getiren aziz dava arkadaşlarımı yürekten teklif ediyorum. Seçilen belediye, başkanlarımızıi meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Seçim sonuçlarını kim nasıl yorumlarsa yorumlasın Yenikapı ruhunun ve cumnur ittifakının yoluna devam edeceğini herkes bilmelidir.

Her şey Türkiye içindir. Cumhurun zaferidir. Tehditler ne kadar fazla olursa olsun büyük Türkiye hedefinin önünde kimse duramayacaktır.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerimizin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını rabbimden niyaz ediyorum.

Mersin ve Adana'da kazanmadığımızı ifade ettiler. İleride yeni şeyler olacaktır.

Seçim sonuçlarını 2014 yılıyla karşılaştırdığımızda bereketi olduğunu ifade etmek isterim. Kesin sonuçlar geldiğinde farklı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Herkesin kazandığını söylemesi Türkiye'nin kazanmasıdır. Demek ki siyaseten kaybeden yok bu ülkede.

Etiketler
31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları Devlet Bahçeli