Özcan Durmaz'dan Aliağa'da refahı artıracak projeler

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, halkın seçimden önce geçimi düşündüğünü belirterek Aliağa’da refah seviyesini artıracak projelerini anlattı.

Özcan Durmaz'dan Aliağa'da refahı artıracak projeler

Yerel seçimlere günler kala, CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz seçim heyecanının sokağa yansımadığını, bunun sebebinin ise ekonomideki kötü gidişat olduğunu ifade etti.

Durmaz, Aliağa’da hayatın konforunu artıracak projeleri hayata geçireceklerini ancak esas yapmak istediklerinin vatandaşın rahat nefes almasını sağlamak olduğunu söyledi. Durmaz “Halkımız şu anda seçimden çok geçim derdine düşmüş durumda. Pahalılık had safhada, ekonomideki daralma toplumun her kesimini olumsuz şekilde etkilemekte. Her şeyden önce, bu hale nasıl geldiğimizi sorgulamamız lazım. Sürekli cepten harcayan, üretim yapmayan, betona, yola ve binaya yatırım yapan bir devlet politikası sonucunda bu yaşananların ortaya çıkması kaçınılmaz bir sonuçtur. Yerel yönetimler de üretimi ve yatırımı teşvik edici projeler yerine hizmet adına sadece yol, park yapmakla yetinip ‘makyaj belediyeciliği’ ile halkın gözünü boyama kolaycılığına kaçınca, Aliağa gibi sanayi devlerinin bulunduğu bir ilçede bile işsizlik tavan yapmış, küçük ve orta ölçekli esnafımız maalesef kepenk kapatmak zorunda kalmıştır. Biz, belediye başkanı olduğumuzda elbette Aliağa’mızda hayatın konforunu artıracak projelerimizi hayata geçireceğiz. Bunların hepsini köylerde, esnaf ziyaretlerimizde ve ev toplantılarında anlatıyoruz. Ancak projelerimizin hepsinde göreceğiniz gibi, önceliğimiz halkın cebine dokunmak, vatandaşımızın rahat nefes almasını sağlamak, ek gelir kaynakları oluşturmak ve varsa cebinden çıkan fazlalık masraflara engel olmaktır.” dedi.

İSTİHDAM ALİAĞA’DAN SAĞLANACAK

Bununla ilgili olarak eğitimden kadın emeğini değerlendirmeye kadar pek çok konuda proje geliştirdiklerini söyleyen Durmaz “Mesela eğitimde hemşerilerimizin sırtına yüklenen kamburu hafifleteceğiz. Taşımalı eğitimle her ay hemşerilerimizin cebinden çıkan 300-400 lira ek masrafı engelleyeceğiz. Açacağımız kreş, etüd merkezi ve lise/üniversiteye hazırlık kurslarıyla dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarına ücretsiz, daha iyi eğitim imkanı sunacağız. Üniversiteyi kazanan kardeşlerimiz için kuracağımız ‘Toplumsal Destek Fonu’ aracılığı ile burs vereceğiz. Bütün bunların yanı sıra, mesleki eğitim atölyelerimizde genç kardeşlerimizi bölgemizdeki kuruluşların ihtiyacına göre meslek sahibi yapacak, istihdamın öncelikle Aliağalı hemşerilerimiz arasından sağlanması konusunda ısrarcı olacağız.” diye konuştu.

KADIN EMEĞİ VE ÜRETİCİ KOOPERATİFLERİ

Kuracakları Kadın Emeği Kooperatifi ile ilçedeki tüm kadınların çalışma hayatında daha aktif yer almasını ve ekonomik bağımsızlığını kazanmasını hedeflediklerini belirten Özcan Durmaz, aynı şekilde çiftçi emeğinin de değer kazanacağını söyledi. Durmaz “Kadın emeğini ve köylümüzün, çiftçimizin emeğini kooperatifler aracılığıyla değerlendireceğiz. Kadınlarımız evlerinde ürettiği el emeği göz nuru ürünleri, reçelini, sarmasını kooperatif aracılığıyla satacak, ekonomiye katkı koyacak. Çiftçilerimizin ürünü tarlada kalmayacak, aracıların elinde üç otuz paraya mahkum bırakmayacağız. Etini, sütünü yine kooperatif aracılığıyla alıp cebine daha fazla para girmesini sağlayacağız. Bütün bu ürünleri, ilçemizin belirli noktalarında kuracağımız gıda satış noktaları ve yerli esnafımız aracılığıyla halkımıza aracısız ulaştırıp daha ucuza, daha kaliteli ürün almasını sağlayacağız.” dedi.

“ÜRETİCİ PAZARI MARKA OLACAK”

Daha önce eski belediye binasının altında faaliyet gösteren ekmek fabrikasını tam kapasitesiyle çalışır hale getireceklerini de söyleyen Durmaz, halkın temel tüketim malzemelerini en uygun fiyata almaları için çalışacaklarını sözlerine ekleyerek “Aliağa Kapalı Pazaryeri’nde pazar günleri ‘Kadın ve Köylü Pazarı’ kuracağız. Kadınlarımızın ve köylülerimizin ürettiklerini satmalarına aracılık edeceğiz. Bu pazarın tanıtımını da İzmir genelinde çok iyi yaparak çevre ilçelerden kendi araçlarıyla ya da İZBAN’la vatandaşların gelmesini sağlayacağız. İZBAN’la pazaryeri arasında minibüs esnafımızla ring hatları düzenleyerek tüketicilere de ücretsiz ulaşım sağlayacağız.” diyerek bütün bunların yanı sıra belediye aşevlerinin ihtiyaç sahiplerinin hizmetinde olacağını ve buralarda yerli üreticiden alınan malzemelerle Aliağalı kadınların yemek yapacağını sözlerine ekledi.

Etiketler
Seçim Aliağa