Erdoğan 'ispatla istifa ederim' demişti, Kılıçdaroğlu belgeledi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Keçiören'de vatandaşa seslendi. Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın altında imzası olan tank palet fabrikası özelleştirme kararını alanda gösterdi.

Erdoğan 'ispatla istifa ederim' demişti, Kılıçdaroğlu belgeledi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim çalışmaları kapsamında Keçiören'de mitinge katıldı. Kılıçdaroğlu Keçiören'de de Tank Palet fabrikasının satılmasına sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Şimdi sıra geldi silah fabrikasını satmaya. Bu 20 Aralık 2018 tarihli Cumhurbaşkanı kararnamesi, Resmi Gazete. Diyor ya biz bu fabrikayı satmadık diyor ya işte kendi imzası. Ne diyor bu kararda "Milli savunma sanayinde ülke kaynaklarının etkin ve verimli kullanmasının sağlanması ile fabrikanın işletme verimliliğinin arttırılması ve yeni iş/üretim imkanları oluşturmaya yönelik yatırımların özel sektör tarafından yapılması amacıyla; Özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, Özelleştirme uygulamasının, işletme hakkının verilmesi yöntemiyle gerçekleşmesi ve işletme imkanı hakkı süresinin 25 olarak belirlenmesine... İhale dökümanında ve işletme hakkı sözleşmesinde yer alacak hususların Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve MSB tarafından belirlenmesine, Özelleştirme uygulamasında teklif sahiplerinin savunma sanayi tesisi işletme deneyimleri, mali yeterlilik kriteri olarak belirlenmesine, Özelleştirme işlemlerinin 31.12.2019 tarihine kadar tamamlanmasına... Altında kimin imzası var Recep Tayyip Erdoğan." dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, Arifiye'deki savunma sanayi tesisinin 'satıldığını' savunan Kılıçdaroğlu'na 'Satılan biri varsa sensin. Niye yalan söylüyorsun. Burada bir mülkiyet devri yoktur. Varsa bir şey ispatla, ben her şeyi bırakmaya hazırım? Sen siyaseti bırakmaya hazır mısın?'

Etiketler
Tank palet fabrikası Keçiören Ankara Kemal Kılıçdaroğlu