Alper Taş'tan 8 Mart broşürü: Beyoğlu kadın kenti olacak

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir broşür yayımladı.

Alper Taş'tan 8 Mart broşürü: Beyoğlu kadın kenti olacak

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir broşür yayımladı. Broşürde Beyoğlu’nun kadın kenti olması için yapılacak projelerden bahsedildi.

Kadın Meclislerin’den 17 mahallede ulaşılabilir ve ücretsiz kreşlere,
cinsel şiddet kriz merkezinden kadın kooperatiflerine kadar bir çok çözüm önerisi bulunan broşürün tamamı şu şekilde:

Yerel yönetimler, belediyeler öncelikle kadınların hayatını kolaylaştıracak hizmet üretmekle sorumludur. Ancak sosyal devletin üstlenmesi gereken çocuk, hasta ve yaşlı bakımının sorumluluğu kadınların omuzuna yüklenmiş durumda. Kadınlara yüklenen bu sorumluluk, kadınların büyük bir bölümünü eve hapsederek dışarıdaki hayatla bağını koparıyor. Beyoğlu’nda da kadınlar aynı sorunlarla karşı karşıya. Hem çalışan hem de evde olan kadınlar böyle yaşamak zorunda değil. Yıllardır belediyeyi yönetenler sorunlara çözüm üretemediler, çünkü sorunların kaynağı onlar. Biz değiştireceğiz! Kadınların sorunlarını ancak kadın haklarını bilenler, cinsiyet ayrımı yapmayanlar, temsiliyette eşitliği savunanlar, kadınlara öncelik verenler çözebilir. Yani biz çözeceğiz.

Beyoğlu’nda yaşayan kadınların her sabah mutlu bir güne uyanabilmesi için yapacaklarımız;

Kadınların kendi sorun ve taleplerini dile getireceği, çözüm üreteceği kadın meclislerinin kurulmasını sağlayacağız. Kadın Meclisleri belediye yönetiminin bir parçası olacak.

Çocuk, hasta ve yaşlı bakımı sorumluluğunun yüklendiği kadınların nefes alabilmesi için, tespit edilmiş 17 mahallede nitelikli, kolay ulaşılabilir, güvenilir, ücretsiz çocuklar için kreşler, gündüz bakım ve etüt merkezleri, engelli ve hastalar için bakım evleri açacağız. Böylece kadınlar kendilerine daha fazla zaman ayırabilecek.

Kadınların yan yana geleceği ve sosyalleşeceği mahalle kadın evleri kuracak; bununla birlikte ücretsiz meslek, beceri ve hobi kursları açacağız. Bu kurslara katılan kadınların Beyoğlu ilçe sınırları içerisinde istihdam edilmesini sağlayacağız.

Kadın emeğini görünür hale getirmek için kadınlarla birlikte kadın kooperatifi ve kadın emeğini değerlendirme pazarı kuracağız.

Tüm Beyoğlu sokak ve caddelerinin aydınlatılmasını sağlayacağız.

Cinsel şiddete maruz bırakılan ve kendini tehdit altında hisseden kadınlar için kadın sığınağı açacağız. Kadınların şiddete maruz bırakılmayacağı bir Beyoğlu yaratmayı hedefleyerek tecavüz, cinsel istismar ve şiddete maruz bırakılan kadınlara destek hizmeti veren cinsel şiddet kriz merkezi açacağız.

Beyoğlu Belediyesi çalışanı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde resmi izinli olacak. Bütün bunları birlikte başarabiliriz. Gelin Beyoğlu’nu kadınlarla birlikte kazanalım, birlikte değiştirelim.

Etiketler
Alper Taş Beyoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü