İmamoğlu: 7 milyon insana terörist denilir mi?

Çekmeköy'de pazar turuna çıkan Ekrem İmamoğlu ile aynı zamanda hemşehrisi olan Trabzonlu bir vatandaş arasında ''HDP tartışması'' yaşandı.

Çekmeköy'de pazar turuna çıkan Ekrem İmamoğlu ile aynı zamanda hemşehrisi olan Trabzonlu bir vatandaş arasında ''HDP tartışması'' yaşandı.

İmamoğlu, CHP'yi HDP ile ittifak yapmakla suçlayan ve ''HDP'liler vatan hani'' diyen vatandaşa, ''Öyle deme. Günaha giriyorsun. Etrafına bak, her kesimden insan var, komşuların var. Bir kişi suçluysa, yasalar var, cezasını alır. Ama 7 milyon insana terörist denir mi. Senin köyün Sidiksa'nın yüzde 80'i CHP'ye oy veriyor. Sen köyüne gidince köylülerine vatan haini gözüyle mi bakıyorsun. Bizim için 82 milyonun hepsi vatan sever'' yanıtını'' yanıtını verdi.

CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, öğle namazının ardından Çekmeköy turuna devam etti. Trabzon'dan okul arkadaşı Ersin Efe'nin fabrikasına giden İmamoğlu, burada işçilerle sohbet etti. Eski futbolculardan futbol yorumcusu Engin Verel'in de İmamoğlu'nun turuna eşlik etti. Efe, İmamoğlu'na Türkiye Futbol Vakfı tarafından 2023 adet bastırılan, özel yapım takvim hediye etti. İmamoğlu da Efe'ye Beylikdüzü Belediyesi'nin özel takvimini sundu. Çevredeki başka bir fabrikaya da uğrayan İmamoğlu, buradaki işçilerin de tek tek ellerini sıktı.

''Partini değiştirme ama dediklerimi düşün''

Daha sonra Çekmeköy Taşdelen Mahallesi'ndeki semt pazarına geçen İmamoğlu, pazar girişinde Hatice adındaki bir hemşehrisiyle karşılaştı. Vatandaşın Düzköy'e bağlı Sidiksa Köyü'nden olduğunu öğrenen İmamoğlu, ''Beni senin köyünde tabancalarla karşılıyorlar'' deyince, ''Ben de sıkıyorum'' yanıtını aldı. Bu yanıt, gülüşmelere yol açtı. İmamoğlu, 31 Mart seçimleri için vatandaştan destek istedi. İmamoğlu'nun CHP adayı olduğunu öğrenen vatandaş, ''Ben AK Partiliyim'' yanıtını verdi. CHP'yi HDP ile ittifak yapmakla suçlayan vatandaş, ''Vatanımız bir. CHP, HDP'nin yanında, vatan hainlerinin yanında durursa içim ağlar'' dedi.

İmamoğlu ise vatandaşa, ''Sana partini değiştir demiyorum. Ama öyle deme. Günaha giriyorsun. Etrafına bak, her kesimden insan var, komşuların var. Bir kişi suçluysa, yasalar var, cezasını alır. Ama 7 milyon insana terörist denir mi. Senin köyün Sidiksa'nın yüzde 80'i CHP'ye oy veriyor. Sen köyüne gidince köylülerine vatan haini gözüyle mi bakıyorsun. Partini değiştirme ama dediklerimi düşün. Birilerine vatan haini demelerine izin verme. Bizim için 82 milyonun hepsi vatan sever'' yanıtını verdi.

''İstanbul'un abisi''

Pazar esnafı bir Kıbrıs gazisiyle karşılaşan İmamoğlu, gazinin iletişim bilgilerini alarak düzenleyecekleri gezilere davet edilmesi talimatını verdi. Pazarda çalışan bir çocuğun ilginç saç modelini fark eden İmamoğlu, ''Oğlum o saç tıraşını nereden buldun, yanlışlıkla mı yaptılar'' diyerek espri yaptı. Vatandaşlar, İmamoğlu'na hayat pahalılığından şikayet etti. Pazar turu sırasında pazarcı bir gencin, ''Ekrem Abi, gençlik arkanda abi. İstanbul'un abisi'' diye bağırması gülüşmelere yol açtı. İmamoğlu, bir pazarcıya soydurduğu enginarı, limon sıkıp yedi. İmamoğlu, enginardan gazetecilere de ikram etti. Bu sırada bir genç, bıçak kullanan İmamoğlu'na, ''Eline dikkat et başkanım, sen bize lazımsın'' dedi. İmamoğlu'na Pazar gezisinde CHP Artvin Belediye Başkan adayı Demirhan Elçin de eşlik etti. İmamoğlu, Elçin ile birlikte kameraların karşısına geçip, Artvin'e selam yolladı.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Çekmeköy Trabzon Ekmek