Semih Esen: Ağır bürokrasiden kurtulmalıyız

CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen'den Sivil Toplum Kuruluşları'na ziyaret.

Semih Esen: Ağır bürokrasiden kurtulmalıyız

Yerel seçim çalışmalarına Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK) ziyaret ederek sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen, bürokrasinin ve prosedürlerin ağır işlediğine dikkat çekerek, “Antalya’yı ve Konyaaltı’nı daha ileri seviyelere taşıyabilmemiz için ağır bürokrasiden kurtulmamız gerekiyor” dedi.

Yerel seçimlerin yapılacağı takvim yaklaşırken belediye başkan adayları da seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Seçim çalışmalarını hızla sürdüren CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen, Antalya İşinsanları Derneği (ANTİAD), Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi (ÇMO), Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ve Harita Mühendisleri Antalya Şubesi’ni ziyaret ederek, odaların talep, öneri ve sorunlarını dinledi.

“ANTALYA NÜFUSU HER YIL YÜZDE 5 ARTIYOR”

Antalya’nın her yıl hızla büyüdüğünü ve nüfus artışı olduğunu belirten Esen,”Antalya nüfusu her yıl %5 artıyor. Bu artışla birlikte insanlar ihtiyaçları ve beklentileri ile geliyor. Bize düşen görev, bu ihtiyaç ve beklentileri kolektif bir şekilde karşılamaktır. Bunu yaparken kent yönetimini daha işlevsel bir hale getirmemiz gerekiyor.

Kent yönetimini ağır bürokrasiden kurtarabilirsek daha hızlı sonuçlar alabiliriz. Kentleşmeyi planlamamız lazım. Bu konuda iş dünyasıyla birlikte hareket edeceğiz. İhtiyaçlar doğrultusunda projeler üretip kentimizin ve Konyaaltı’nın sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda daha ileri gitmesini sağlayacağız” dedi. Yerel yönetimlerin her zaman sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim halinde olup ortak paydada buluşması gerektiğine dikkat çeken Esen,”Türkiye’nin topyekun bir kalkınma yakalaması için her kesimin el birliği yapması lazım.”şeklinde konuştu.

“ANLAYIŞ DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR.”

Türkiye’nin yönetim anlamında anlayış değişikliğine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Esen, “Doğu toplumları olarak her zaman bir kahraman siyasetçinin ortaya çıkıp her şeyi tek başına yapmasına alıştık. Bu anlayışı değiştirerek sadelik ve tevazuyu yerleştirmemiz lazım. Yani özümüze dönmeliyiz” dedi.

“CHP OLARAK DOĞAYA DUYARLIYIZ”

Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’ni ziyaret eden Esen, Konyaaltı’ında yapılacak projelerde doğaya zarar verecek her türlü uygulamadan uzak duracaklarını dile getirdi.

Projelerin her aşamasında ÇMO ile birlikte hareket edeceklerini söyleyen Esen, “ CHP olarak her zaman çevreye duyarlı bir parti olduk. Bu anlayışımızdan ödün vermeden Konyaaltı’nda yapacağımız projelerde doğaya uygun ve zarar vermeyecek şekilde yapacağız. Ve projelerimizi ÇMO ile birlikte değerlendireceğiz. Oda olarak getireceğiniz projeleri de seve seve değerlendireceğiz. Konyaaltı’nın sağlıklı bir şekilde kentleşmesi için bu iş birliğine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“YEŞİL ALANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Park yapımı sırasında tonlarca beton dökülüp yeşil alanların tahrip edildiğini vurgulayan Esen, “Park yapmak 10 kamyon beton dökmek değildir. Daha kullanışlı ve yeşil alanlara zarar vermeden park yapmalıyız” dedi.

Etiketler
Konya Konyaaltı