CHP'li Öncel: 'Bayraklı İzmir'in incisi olacak'

Ceren Duman’ın hazırlayıp sunduğu ve İz Web TV’de yayınlanan ‘Yerel Gündem’ programının konuğu CHP Bayraklı Belediye başkan aday adayı Murat Haluk Öncel oldu.

CHP'li Öncel: 'Bayraklı İzmir'in incisi olacak'

İZ GAZETE - Siyasi hayatına 2001 yılında Şanlıurfa’da DSP’de ve 2003 yılında İzmir’de Ahmet Piriştina ile CHP’de yer almaya başlayan Öncel, “Siyaset benim için çok önemli. Çünkü siyaset vatana hizmettir. Topluma, halkıma faydalı olmak için mesleğim, deneyimlerim ile belediye başkanlığı yapabileceğimi düşünüyorum.

Bu yüzden de Bayraklıyı seçtim. Bayraklı’da 19 yıldır yaşayan biri olarak sorumluluklarım çerçevesinde hizmet edebileceğimi düşünüyorum. Projesel alt yapılarımız hazır. İzmir’in tanıtımını Bayraklı’dan getireceğimiz sesle yapmak istiyoruz.” dedi.

“YÜZDE 10’U AÇLIK SINIRININ ALTINDA”

Bayraklı’da sosyal ve ekonomik eşitsizliklerin ciddi boyutlarda olduğunu beliren Öncel, bu sorunları minimize etmek için uğraşacaklarını belirtti.

Öncel, kentsel dönüşüme yönelik “Açlık sınırının altında yaşayanlarla rezidanslar arasındaki eşitsizliği minimize etmeliyiz. Bir kentin kent olabilmesi için yeni kent planlaması yapılması lazım. Bunu ancak Büyükşehir’le beraber projelerle gerçekleştirebiliriz. Kentimizin çeper bölgelerinde yeni kent tasarımı planlayıp Büyükşehir’e sunacağız. Vatandaşın garantili yapılaşmasını belediye sağlayacak. Bayraklı’nın yüzde 10 açlık sınırının altında yaşıyor. Bu insanların daha iyi yaşam koşullarında yaşaması bizim sorumluluğumuzdadır. Bu çerçeve içerisinde biz belediye olarak Bayraklı marketlerini kurmalıyız. Eski tanzim satış mağazaları gibi. Bu vatandaşlarımıza biz Bayraklı Kartı vereceğiz. Bu karta bir yükleme yapacağız. Vatandaşlarımız oradan alışverişlerini yapabilecekler.” açıklamalarında bulundu.

Pilot bölge olarak seçtikleri Onur Mahallesinde Onur Vadisi Projesi gerçekleştireceklerini açıklayan Öncel projeyi şu sözlerle dile getirdi, “Doğançay tarafında kalan 32 sokağın tamamını içeren alanı kapsayan bölgede ciddi bir vadi çalışması yaptık. Onur Mahallesi Projesi tamamen hazır. Vatandaşlarla temas halinde olacağız ve haklarını onlara vereceğiz.”

“İZMİR'İN İNCİSİ OLACAK”

Belediye başkan aday adayı Öncel kadın, yaşlı, genç ayrımı olmaksızın Bayraklıda yaşayan vatandaşlara hizmet sağlayacağını vurguladı.

“Kadın aile sağlık merkezleri, yaşlı hizmetleri, engelli hakları, ring hatları, gençlik eğitim merkezleri, gençlerimiz için danışma merkezleri oluşturacağız. Gençlerimizin iş sahibi olmasını önemsiyoruz ve onların elinden tutup bu tip sıkıntılarını ortadan kaldıran bir dokunuş projesi gerçekleştireceğiz. Kadınlarımız sığınma merkezlerinde yaşamamalı. Konut evleri yapmamız gerekiyor kadınlarımız için. Belediyemiz içerisinde muhtarlık birimleri oluşturacağız.

Mahallelerdeki sorunlara en kısa zamanda müdahale etmek için yapılaşmalar oluşturacağız. Kent yapısı oturmuş olan bölgelerimizdeki eksik olan belediye kompleksi dediğimiz bir sistemi gerçekleştireceğiz. İçerisinde pazaryeri, çocuk kreşi ,düğün salonu, taziye evlerinin, gençlik merkezlerinin bulunduğu bir kompleks yapmayı planlıyoruz. Bayraklı’nın geleceğinin iyi tasarlanması lazım. İzmir’in incisi olacak. Bayraklı’nın sadece kentsel değil, sosyal dönüşümünü de sağlamalıyız.” dedi.

CHP'li Öncel: 'Bayraklı İzmir'in incisi olacak' - Resim : 1

“HER KESİMİN OYUNA TALİBİM”

Yerel yönetimlerde gençlerin de yer almasını gerektiğini belirten Öncel, belediye önceliklerinin Gençlik Merkezi kurma projesi olduğunu açıkladı. “Gençlerin ufuklarının açılabileceği ve kültürel gelişimlerini sağlayabileceği yerlere ihtiyacımız var. Bir de desteklenmeye ihtiyaçları var. Biz belediye olarak Gençlik Merkezi oluşturacağız. Gençlerimizi davet edeceğiz ve arasından meclis başkanları seçeceğiz. Bu başkanlarla birlikte gençler bizlere önerilerde bulunacaklar. Bizlerde gençlerin fikirlerine önem vererek, öneriler alacağız.”

Her kesimin oyuna talip olduğunu vurgulayan Öncel, “Hedef olarak yüzde 55-60 arasında alacağımızı düşünüyoruz. Biz her kesimin oyunu almaya talibimiz. Sürekli bizi arayan Bayraklı vatandaşlarımız, AKP, MHP, HDP gibi farklı partilere oy verenlerden ciddi sempati alıyoruz. Onlara dokunabilmek ve mücadele etmek gerekiyor. Ülkemizi geliştirmek istiyorsak, dürüst siyaset yapmalıyız ve hizmete dayalı bir çalışma yapmalıyız.” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler
İzmir