Erdoğan'dan Ordu'da 'İdris Naim Şahin' göndermesi

Erdoğan, Ordu'da yaptığı konuşmasında partisinden ayrılanları eleştirerek "Bakan oldular, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular ama trenden indiler. Bunlar bir daha bu trene binemeyecekler" dedi.

Erdoğan'dan Ordu'da 'İdris Naim Şahin' göndermesi

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, konuşmasında İdris Naim Şahin'i eleştirdi.

Erdoğan, Ordu’dan daha önce seçilerek İçişleri Bakanlığı yapmış olan İdris Naim Şahin’i de isim vermeden işaret ederek “Onlarla yol yürüyemedik, onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar. Kimler olabileceğini biliyorsunuz. Bakan oldular, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular ama trenden indirler. Bunlar bir daha bu trene binemeyecekler” dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Onlar yol arkadaşı olmadı, yolda bıraktılar. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular ama trenden indiler, trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemeyecekler.

Siyasetin bir hasbiliği vardır. Hem de hesabiliği vardır. Hasbilik işte ideal olanıdır. Hesabilik, menfaat çetelerinin hakim olduğu yerdir. Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. Ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Kimler olabileceğini biliyorsunuz. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler. Onun için benim istediğim niye yok? Ne olur bu tür şeyler olmasın.

(İzleyicilerin tezahüratları üzerine) Bu şarkı bana cezaevine girişimi hatırlatıyor.

Seçim sonucu üzerine gölge düşürmeye çalışanların kime hizmet ettiğini biliyoruz.

(Zeytin Dalı Harekâtı'nın yıldönümü) Biz onlarla Afrin'de bütün terör örgütlerini gömdük, tünellere gömdük. Aynı şekilde Cerablus'ta El Bab'da Gabar'da, Tendürek'te gömdük ve bugünlere geldik. Şehitlerimiz oldu eyvallah. Ama biz biliyoruz ki bizim dinimizde şehadetin durumu çok farklı. "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridiler ancak siz bilemezsiniz.

"Gözlerini çıkaracağız"

Elimizdeki bu topraklara da göz dikmeye kalkıyorlar. Bizi bölemeyeceksiniz. Topraklarımıza göz dikenlerin gözlerini çıkaracağımızı bilsinler. İçerde dışarda her gün ağız değiştirenlerin, tavır değiştirenlerin aslında neyin peşinde olduğunu Ordu gayet iyi biliyor. Bunun için de Ordu Cumhurbaşkanı'na, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine, AK Parti Belediyeciliğine sahip çıkıyor.

Kimse, “AK Parti Türkiye’nin yurt dışındaki itibarını yükseltti, biz daha fazlasını taahhüt ediyoruz” diyemiyor.

Erdoğan konuşmasının ardından Ordu adaylarını tanıtttı

Erdoğan'ın açıkladığı adaylar şöyle;

Akkuş: İsa Demirci
Altınordu: Aşkın Tören
Aybastı: Beytullah Geçtan
Çatalpınar: Ahmet Türe
Çaybaşı: Hüseyin Semiz
Fatsa: İbrahim Etem Kibar
Gölköy: Fikri Uludağ
Gülyalı: Talip Şen
Gürgentepe: Yaşar Şahin
Kabadüz: Yener Kaya
Kabataş: Yakup Yılmaz
Korgan: Tuncay Kiraz
Kumru: Yusuf Yalçova
Mesudiye: İsa Gül
Perşembe: Mustafa Tandoğan
Ulubey: İsa Türkcan
Ünye: Hüseyin Tavlı
İkizce: Osman Kaygı (MHP)

Etiketler
İdris Naim Şahin Ordu Milletvekili