CHP MYK: Ceren Damar ‘eğitim şehidi’ sayılmalı

CHP MYK’da, ekonomi ve dış politikadaki gelişmelerin yanı sıra kadın politikaları ile eğitim kurumlarındaki şiddet olayları değerlendirildi.

CHP MYK: Ceren Damar ‘eğitim şehidi’ sayılmalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan CHP MYK’da, ekonomi ve dış politikadaki gelişmelerin yanı sıra kadın politikaları ile eğitim kurumlarındaki şiddet olayları değerlendirildi.

Milliyet gazetesinden Şevket Yaman'ın haberine göre yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda, Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Ceren Damar Şenel’in öğrencisi tarafından öldürülmesi ile ilgili kurula bilgi verdi. Kaya, Şenel’in eşi Levent Şenel’in de eşinin “eğitim şehidi” sayılması istediğini aktardı. Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına, “Ceren Damar Şenel eğitim şehidi sayılmalıdır. Bunun için gerekli çalışmaları yaparak, bir yasa teklifi hazırlayalım. Ayrıca Ceren Şenel’in isminin Ankara’da bir parka verilmesi için de çalışma yapalım” talimatını verdiği öğrenildi.

Toplantıda, Suriye’deki gelişmeler ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un Türkiye ziyareti de ele alındı. Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin kurulmasını önerdiği Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’na (OBİT) dikkat çekerek, “OBİT projesi dışında barışı oluşturabilecek herhangi bir bakış açısı yok” dediği öğrenildi.

Etiketler
Şiddet