Gazi Akıncı: Üreten de tüketen de mutlu olacak

Dikili’den bu dönem meclis üyeliği görevini yapan Gazi Akıncı, 'Güzel şehrimize hizmet etmek için yola çıktım' ifadelerini kullandı.

Gazi Akıncı: Üreten de tüketen de mutlu olacak

İnsan odaklı, çevreye ve doğaya daha duyarlı, eşitlikçi, özgürlükçü ve modern bir kent anlayışı için bu yola çıktığını vurgulayarak sözlerine başlayan Gazi Akıncı, ”Kentlinin huzur bulması için yola çıktık. Çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir ilçe bırakmak için yola çıktık. Güzel şehrimize hizmet etmek için yola çıktım” diye konuştu.

‘İNSANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ’

Dikili’yi 3T (Tarım, Turizm ve Termal) olarak ileriye taşımak için mücadele edeceğini belirten Akıncı, “Tarımı, turizmi desteklemezsen ilçemiz nasıl kalkınacak? Biz de üniversite, askeriye gibi kurumlar yok.

Termal turizmini kullanmamız gerekiyor. 45 günlük değil yılın 12 ayını turizmle geçirmemiz gerekiyor. Alt yapı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi zaten gereken projeleri yaptı, yapıyor.

Kendi belediyemizin yapması gereken park ve bahçeler var. Onlarında bir çoğu Büyükşehir Belediyesi’ne gitmiş. Mezarlıklar, alt yapı, itfaiye gibi hizmetler de yine Büyükşehir Belediyesi’ne gitmiş.

Yapılacak işleri de koordineli yürütülerek Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak projeler üreteceğiz. Kendi öz imkanlarımızla yapmamız gerekenler kolektif bir yönetimle insanların yüzünü güldürmek olacaktır. Biz Dikilili tüm vatandaşlarımızın yüzünü güldüreceğiz” dedi.

Gazi Akıncı: Üreten de tüketen de mutlu olacak - Resim : 1

ÜRETEN DE TÜKETEN DE MUTLU OLACAK

Yurt Gazetesi'nde yer alan habere göre; Akıncı, “Önceden tütün, pamuk vardı şimdi yok. Zeytin bir sene veriyor diğer sene yok. Şeker pancarı da yok. Ne yapmamız gerekiyor?. Termal enerjiyle tarımı geliştirebilirsin. Neden Bademler Köyü’ndeki fidancılık biz de olmasın? Neden Bayındır Çiçek Kooperatifi biz de olmasın? Açık söylüyorum, şu güne kadar bizim belediyemizde ziraat mühendisi yok. Göreve geldiğimde mutlaka 4 adet ziraat mühendisi alacağım. Kanun o hakkı vermiyorsa da hizmet satın alacağım. Mühendislerimiz sulamasından gübrelemesine kadar her aşamada çiftçinin yanında olacaklar. Ondan sonra da sosyal marketi oluşturacağız. Çiftçiyi tüccarın eline düşmeden elindekileri biz alacağız. Bire satıyorsa ikiye alacağız o fiyatla da tüketiciyle buluşturacağız. Bu döngü de üretici de tüketici de mutlu olacaktır” diye konuştu.

KATILIMCI BELEDİYE VURGUSU

Katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini vurgulayan Akıncı, “İzmir’in yaş ortalaması 36, Dikili’nin ise 46 yaş ortalaması var. 10 yaş daha yaşlıyız. Huzurevimiz mutlaka olması gerekiyor. Gelir dağılımımız çok düşük. Giderimiz fazla. İş yeri sayımız 4 bin küsurlarda var. Kış nüfusunu düşündüğümüzde ilçenin yüzde 10’u esnaf oluyor. Esnafın da katılımıyla bir belediyecilik yapmak gerekiyor” dedi.

Gazi Akıncı: Üreten de tüketen de mutlu olacak - Resim : 2

TARIMIYLA, TERMALİYLE KALKINACAK

Akıncı, “Trafik sorunumuz var. Jandarma, polis ve kaymakamlıkla bu koordineyi sağlarsan, Dikili’nin trafik sorunu ortadan kalkar. Dikili’nin kalkınması turizmle olacaktır. Tamam ama tek başına değil. Tarımıyla, termaliyle bir bütün olarak Dikili’nin kalkınmasını sağlamak gerekiyor. Kür merkezini Büyükşehir Belediyesi büyük ihtimal kuracak. Böylelikle termalle ilgili ciddi bir adım atılmış olacak” diye konuştu.

‘YERELDE SİYASET DEĞİL HİZMET YAPILIR’

Kalıcı çözümler üreteceklerinin altını çizen Akıncı, “Merkezi hükümetten ben eğer hizmet alacaksam, o kapıyı da aşındırmaktan da geri kalmam. Biz yerelde hizmet ediyoruz. Yerelde siyaset yapılmaz. Hizmet yapılır. Ben siyaset için değil hizmet için geliyorum. 15 yıldır Dikili’de esnaflık yapıyorum. Esnaflık yaparak da halka hizmet ediyorum. Yaşadığım kentin sorunlarını biliyor, çözümlerini de biliyoruz. Bu sorunların da neler olduğunu tek başına tespit etmek doğru değil. Katılımcı bir anlayışla herkesin sorunlarını paylaştığı bir belediyecilik anlayışıyla ancak kalıcı çözümler üretebiliriz” dedi.

Gazi Akıncı: Üreten de tüketen de mutlu olacak - Resim : 3

‘VATANDAŞLARIMIZI AŞI, İŞİ OLACAK’

Ekonomik sorunlara çözümler üreteceklerini belirten Akıncı, “Bizim en büyük sorunumuz ne alt yapı ne üst yapı aslında en büyük sorun ekonomi, yani işsizlik. Ben meclis üyeliği yaptım. Bu zamana kadar yanıma gelen kimse kanalizasyondan, otopark sıkıntısından bahsetmedi. Her gelen çocuğuma, kızıma, oğluma belediye de iş bul diye geldi. İşsizliği gidermek gerekiyor. Bir kilometre uzakta oturan gencimiz evlenecek, kız Dikili’den ev almazsan gelmem diyor. Dikili’de iş yok ki gelsen ne olacak? Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu tarım modelini Dikili’de uygulayabilirsek, kesinlikle işsizlik sorununu çözeceğimize inanıyorum. Ekonomik sorunu çözmeden hiçbir şeyi çözemeyiz. Önce insanın aşı, işi olacak” diye konuştu.

GAZİ AKINCI KİMDİR?

1970 Turhal doğumluyum. 1992 yılından itibaren Dikili’de yaşamaktayım. İlçemizde 14 yıldır aktif olarak esnaflık yapmaktayım. Evli ve dört çocuk babasıyım. 1992 yılından itibaren CHP üyesiyim. 2014 yılından bu yana Dikili ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapıyorum. Dikili’yi temsilen Ege Marmara Belediyeler Birliği’nde meclis üyeliği görevini yapıyorum. Dikili Hacı Bektaş Alevi Kültür Derneği Kurucusu ve 9 yıldır yöneticiliğini yaptım. Aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şubesi’nin üyesiyim.