Gürsel Tekin: 'O 300 mahalleden en az 3 milyon oy almazsak...'

Deniz Zeyrek, CHP'den İstanbul aday adaylığı konuşulan Gürsel Tekin'in yerel seçime ilişkin İstanbul'la ilgili analizlerini aktardı.

Gürsel Tekin: 'O 300 mahalleden en az 3 milyon oy almazsak...'

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısının ilgili bölümünde, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun, Kürt seçmen açısından Gürsel Tekin'in desteğini alması gerektiğini yazdı.

Zeyrek'in yazısından o bölüm şöyle:

İMAMOĞLU, TEKİN'İN DESTEĞİNİ KAZANMALI

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu bugün tanıtım toplantısının ardından fiilen sahaya inmiş olacak. Kendisiyle yaptığımız sohbeti aktardığım yazımla ilgili çok geri dönüş aldım.

Mesajların genelinde bir kredi açma eğilimi ve tanıma arayışı hakimdi. Ancak, bir çok insan da Karadenizli olması meselesini öne çıkarıp, özellikle Kürt kökenli vatandaşların yoğun yaşadığı ilçelerden nasıl oy alacağını soruyordu.
Bu konuyu kendisine sorduğumda etnik kimlik ayrımı yapmaksızın herkesten oy alacağını vurgulamıştı.

İstanbul'da en fazla Kürt seçmen oyunun Gürsel Tekin ile alınacağını, aday adaylığı sürecinde kendisini görmezden gelmeye çalışan Kemal Kılıçdaroğlu da Canan Kaftancıoğlu da biliyordu.

Dün, Gürsel Tekin'e Ekrem İmamoğlu'nun seçimi alabilmesi için neler yapması gerektiğini sordum. İstanbul'da 7 milyon insanın 300 mahallede yaşadığına dikkat çekti ve CHP'nin bu mahallelerdeki oyunun sadece 1 milyon 200 binde kaldığına işaret etti. “O 300 mahalleden en az 3 milyon oy almazsak kazanma potasına giremeyiz” dedi.

2009 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul'da kaç ilçe alacağını sokaktaki gözlemlerinden yola çıkarak doğru tahmin eden Tekin, 2019 yerel seçimlerinde demografik yapı dikkate alınarak iyi bir aday ve doğru meclis üyelikleri stratejisi izlediklerinde Çekmeköy, Sancaktepe, Beykoz, Üsküdar, Eyüp, Fatih, Beyoğlu, Bayrampaşa, Esenyurt, Bahçelievler, Başakşehir ve Küçükçekmece'nin de rahatlıkla alabileceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul teşkilatının, aylarca sokak sokak çalışan ve sokaktaki karşılığı aleni bir şekilde gözlenen Gürsel Tekin'i görmezden gelmeyi sürdürmek, kendisini dışlamak yerine yanlarına almaları, Ekrem İmamoğlu kampanyasına büyük katkı sağlayabilir.

Etiketler
Deniz Zeyrek Gürsel Tekin Seçim Yerel Seçim