AKP'nin Sinop Belediye Başkan adayı Ali Çöpçü kimdir?

Erdoğan, AKP'nin Sinop Belediye Başkan adayının Ali Çöpçü olduğunu açıkladı. Peki Ali Çöpçü kimdir?

AKP'nin Sinop Belediye Başkan adayı Ali Çöpçü kimdir?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Sinop Belediye Başkan adayının Ali Çöpçü olduğunu açıkladı. Peki Ali Çöpçü kimdir?

ALİ ÇÖPÇÜ KİMDİR?

1981 Sinop Merkez doğumlu olan Ali Çöpçü Orta ve Lise öğrenimimi Sinop merkezde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Analiz, Denetim ve Muhasebe alanlarında 2 yıl aktif akademi eğitim merkezinde eğitim aldı. Evli olan Ali Çöpçü muhasebecilik yapmaktadır.

SİNOP İSMİ NEREDEN GELMEKTEDİR?

Sinop ismi sinope isimli bir yunan tanrıçasından doğru gelmektedir . şehrin önceki ismi SİNOPE 'DİR.

Sinope, ırmak tanrısı Osopos'un mutlu bir hayat yaşayan güzeller güzeli kızıymış. Güzelliği Tanrılar Tanrısı Zeus'un bile kendisinden geçmesine sebep olmuş. Zeus aşkına karşılık vermesi halinde Sinope'nin her istediğini dile getireceğini söyleyince; Sinope kendisine dokunmamasını söylemiş korku içinde. Tanrılar Tanrısı sözüne sadık kalarak, Sinope'yi alıp en sevdiği yerlerden olan Karadeniz'in cennete benzeyen yemyeşil kıyılarına bırakmış.

Zeus Sinope'yi şimdiki Sinop ilimizin kıyısına bırakmış ki; Sinop'u bir kez gören herkes bu efsanenin doğruluğuna inanabilir. Sinop, Türkiye'nin en kuzey ucu İnceburun'a dek uzanan kale-şehir olarak kurulmuşduğundan tarih boyunca işlek bir liman yaşantısı sürdüren, tersane şehri olmuştur. ve bu yüzden bu şehrin adı SİNOP olmuştur .

SİNOP COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ

Sinop, Karadeniz kıyı şeridinin kuzeye doğru sivrilerek uzanmış bulunan Boztepe Yarımadası üzerinde kurulmuştur. Batı ve Kuzey Karadeniz Bölgeleri arasında bir geçiş noktası konumundadır. Sinop, kuzeyde Karadeniz, batıda Kastamonu, doğuda Samsun güneyde Çorum illeri ile sınırlıdır. İl toprakları orta yükseklikteki dağlık alanlardan oluşmaktadır.

Yağışlı bir bölge olduğundan çay ve dereleri çoktur. Sulamada ve orman ürünlerinin taşınmasında yararlanılan çay ve derelerin hepsi Karadeniz'e dökülür. Mesire ve dinlenme alanlarının bulunduğu önemli yaylaları vardır.

Sinop'ta iklim, yazlar serin, kışlar ılık geçer, Güney ve iç kesimlere inildikçe Karadeniz ikliminin etkisi azalır, yağışlar azalır, sıcaklık düşer. İl, Karadeniz ikliminin özelliği olarak, sık yağış aldığından zengin orman ve bitki örtüsüne sahiptir. Ormanlar hem zengin hem de çeşitlidir.

Etiketler
Sinop