Vali haberine 'yayın yasağı' Meclis gündeminde!

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, yazılı olarak "Devletin Valisi kadın kaçırdı" haberi hakkında sorular yöneltti.

Vali haberine 'yayın yasağı' Meclis gündeminde!

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde tanıştığı Meltem Özkalfa'yı, beraberindeki 4 kişi ile birlikte bir kadını kaçırıp ormanlık alanda dövdüğü ve ayakkabılarının altını öptürdüğü iddia edilmişti.

Çiftçi'nin, Meltem Özkalfa'yı alıkoyma görüntüleri de kameralara yansımıştı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Kırklareli valisi iken merkeze çekilen Orhan Çiftçi’nin, Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde, beraberindeki 4 kişi ile birlikte bir kadını kaçırıp ormanlık alanda dövdüğü ve ayakkabılarının altını öptürdüğü iddiası ile ilgili haberlere yayın yasağı gelmesini ve Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın haberi yaptığı için savcılık ifadesine çağrılmasını meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Başarır , Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yazılı olarak yanıtlamasını istediği önergesinde;

"Kaymakamlık gibi üst düzeyde bulunan bir kişi ile ilgili ortaya atılan bu iddiaların mahkemeye taşınması ve bunun haber yapılmasından daha doğal bir şey yoktur. Ancak bu bahsedilen durum hukukun ve demokrasinin işlediği ülkelerde olur. Bizim ülkemizde ise hakkında böylesine ağır iddia bulunan kişi, vali olarak atanıyor, sonra yayın yasağı geliyor, en sonunda da haberi yapan OdaTv Genel Yayın Yönetmeni ifadeye çağırılıyor. Bu tarajikomik olay karşısında anlaşılan tek bir şey var ki hükümet yetkilileri valisini korumaya kollamaya devam ediyor" bilgilerine de yer vererek aşağıdaki soruların yanıtlanmasını istedi:

Bu bağlamda;

1- Konu ile ilgi soruşturma ne aşamadadır?

2- İçişleri Bakanlığı tarafından Vali Çiftçi hakkında soruşturmaya izin vermiş midir? Verilmemiş ise gerekçeleri nedir?

3- Hakkında mahkemeye taşınmış bu kadar ağır iddia varken, söz konusu kişi neden bir ile vali olarak atanmıştır?

4- Kırklareli valisiyken merkeze çekilmesinin bu olay ile bir ilgisi var mıdır? Merkeze alınan vali ile ilgili bir yaptırım uygulanmış mıdır?

5- Bu konuya yayın yasağı getirilmesinin gerekçeleri nelerdir? Bir kaymakamın bir kadını ormana kaçırıp dövmesi ile ilgili iddiaların mahkemeye taşınmış olması sizce de haber değeri taşımamakta mıdır?

6- Konu ile ilgili haber yaptığı için Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın ifadeye çağırılmasının gerekçesi nedir? Sayın Pehlivan’ın olayı haber yapması suç mudur?

7- Söz konusu olay ne derecede basın özgürlüğü ile bağdaşmaktadır?

Etiketler
Ali Mahir Başarır Fuat Oktay Milletvekili