Erdoğan: Sağlık alanında bize gıpta ile bakıyorlar

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hamdolsun her alanda olduğu gibi sağlık alanında da başkalarına özenmiyoruz, bize gıpta ile bakıyorlar."

Erdoğan: Sağlık alanında bize gıpta ile bakıyorlar

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Gülhane Külliyesi Spor Salonu'nda Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

-Eskiden ilaçların tamamını bulmak mümkün değildi; biz bu çarpık sağlık sistemini değiştirdik.

-Sağlık bizim en fazla yatırım yaptığımız ve en iyi neticeyi aldığımız alanların başında geliyor.

-Hamdolsun her alanda olduğu gibi sağlık alanında da başkalarına özenmiyoruz, bize gıpta ile bakıyorlar

-Ölülerin hastanede rehin kaldığı dönemleri çok iyi biliriz. Bir odada 6 hasta bir tuvalet. Oralara girdiğiniz zaman sağlam girer, hasta çıkardınız.

-Hatırlayın hastaların Güneydoğu'da, Doğu'da kızaklarla çekildiği zamanlar vardı. Artık paletli ambulanslar var.

-Senet imzalayan arka kapıdan kaçmak zorunda bırakılan insanlar vardı. Devlet hastaneleri sigortalıydı memurdu derken 40 yamalı bohça gibi hizmet vardı. Hastanelerde sefalet görüntüsü vardı. Bir odada 6 hasta bir tuvalet. Oralara girdiğiniz zaman sağlam girer hasta çıkardınız. Büyükşehirlerimizden en küçük yerleşim birimlerine kadar tüm hastanelerimizi tetkik tahlil ve tedaviler için gereken en modern cihazlarla donattık. Çarpık sağlık sistemini tümüyle değiştirdik. Vatandaşların tamamını genel sağlık sigortası kapsamına aldık

-Artık istiyoruz ki tomografimizi, ultrasonografiyi, MR'ımızı biz üretelim. Bunları Türkiye yapar, bu beyin gücüne sahibiz. Şimdi biz uluslararası camiadan da ülkemizde ortak üretime girebilecek marka firmaları davet ediyoruz ve olumlu yaklaşımlar var, bu adımları ülkemizde atacağız. Türkiye'nin sağlık alanında hızlı bir millileşmeye, yerlileşmeye ihtiyacı vardır. Sağlıkta millileşme hamlemize hiçbir mazerete sığınmaksızın destek verilmelidir. Bu konuyu en az savunma sanayimiz kadar kritik ve önemli görüyoruz. Eskiler sadece uzun değil sağlıklı hayırlı bir ömür isterlerdi. Sağlık kısmında en büyük sorumluluk önce hocalarıma sonra siz öğrencilere düşüyor.