Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert sözler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün grup toplantısında saray ittifakının bittiğini açıkladı.

Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert sözler

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP grup toplantısında konuyla ilgili konuştu.

Erdoğan, Bahçeli için sert ifadeler kullandı;

"Bilindiği gibi Türkiye siyasi işbirlikleri konusunda yeni bir döneme girmiştir. MHP ile önce Meclis'te, sonra 24 Haziran seçimlerinde gerçekten verimli bir ittifak örneği sergiledik. Bu zemini hazırlayan bizatihi milletimizin kendisidir. AK Parti ve MHP her biri kendi politikaları olan iki ayrı partidir. MHP ile af, danıştay gibi konularda ayrı düşündüğümüz görülmektedir. Kimseye kişisel olarak saygısızlık etmeyi aklımızın köşesinden dahi geçirmeyiz.

Af konusu gündeme geldiğinde hemen talimat verdim. Burada temel bir ilke var bir devlet, kendisine karşı işlenen suçları affetme hakkına sahiptir. Ama kişilere, halka karşı işlenen suçları affetme yetkisi yoktur. Bir defa şunu çok iyi anlamamız gerekiyor; Eğer adalet mülkün esasıysa o zaman biz bu mülkü ayakta tutmak için adil davranmaya mecburuz. Kalkıp da uyuşturucu baronlarını ayrıştırmak, torbacılarla ayrıştırmak anlaşılır değildir. Biz devlet olarak hepsi ile mücadale ettik. Hiç bir dönemde uyuşturucu konusunda bizim kadar mücadele verilmemiştir. Allah aşkına bunlara kader kurbanı diyebilir miyiz? Öbür taraftan can alan katillere mi kader mahkumu diyeceğiz? Öte yandan hırsızlık bunlara mı kader mahkumu diyeceğiz? Cezaevinden çıkarıyoruz hırsızlık yapamay devam ediyor. Say sayabildiğin kadar. Liste önünüze geldiğinde zaten görüyorsunuz. Ama biz devlete karşı işlenen suçlara karış burada yapılacbilecek ne varsa yapmaya gayret ederiz. Arkadaşlarımız bunun çalışmasını yaptı, yapmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Başkanı olarak milletimizle hissiyatımızı paylaşmamızdan doğal birşey olamaz. Sosyal medyadaki kimi açıklamaların yanlış anlaşılmalardan kaynaklandığı düşünüyor ve üzüntüyle karşılıyorum. "

Etiketler
Devlet Bahçeli Saray