CHP’li Ballıkaya: Çiğli halkının huzur ve gönenci için göreve talibim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Umut Barış Ballıkaya, adaylığını açıklamasının ardından başlattığı saha çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

CHP’li Ballıkaya: Çiğli halkının huzur ve gönenci için göreve talibim

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Makine Mühendisi Umut Barış Ballıkaya, kenti karış karış dolaşarak adeta adaymış gibi çalışıyor.

CHP’li Ballıkaya, Çiğli’nin Sasalı, Kaklıç ve Harmandalı mahallelerinde geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan vatandaşları tarlasında, bağında, bahçesinde, damında, ahırında ziyaret etti.

Vatandaşların görüş, öneri ve sorunlarını dinleyerek, belediye başkanlığına seçilmesi durumunda hayata geçireceği tarım ve hayvancılık projelerini anlatan Ballıkaya, hayata geçireceği bu projelerle kentin verimli topraklarını betonlaşma sarmalından kurtarıp Çiğli’yi çevre dostu, tarım ve hayvancılıkta marka olan bir kent haline dönüştüreceklerini söyledi.

Üreticilerle gerçekleştirdiği buluşmasında Çiğli’nin coğrafi konumu ve verimli toprakları ile İzmir’in en önemli ilçelerinden biri olduğunu, doğru ve ayakları yere basan projelerle Çiğli’de tarım ve hayvancılığı yeniden canlandıracaklarını belirten Ballıkaya, açıklamasının devamında şu görüşleri dile getirdi:

"Çiğlimiz hem doğal güzellikleri hem yetişen tarımsal ürünleri hem de coğrafi konumu ile son derece önemlidir. Ben, Çiğli Belediye Başkanı görevine seçildiğimde kentimizin betonlaşmaya yönelen makus kaderini değiştirme konusunda kararlıyım. Bu kararlılığımızı vatandaşlarımızdan aldığımız güçle bütünleştirerek hayata geçireceğimiz Tarım ve Hayvancılık Birliği Projesi ile Sasalı, Kaklıç ve Harmandalı mahallelerimizi bölgemizin ve ülkemizin marka değeri yüksek organik yerleşim yeri yapacağız. Sadece bu üç mahallemizi değil tüm mahallelerimizi de plansız, vahşi betonlaşmadan kurtarıp çevreye, doğaya ve insana dost yerleşim yerleri yapmayı planlıyoruz. Çiğlimizi, eski çöplük alanıyla anılan bir kent olmaktan kurtarıp, organik tarımın gelişen yüzü yapacağız. Yine projelerimi kapsamında Çiğli’ye AB normlarına uygun, modern, hijyen kuralarına ve gıda yönetmeliklerine uygun hayvan pazarı ve kesimhaneler oluşturarak, İzmir’in canlı hayvan ihtiyacını karışlayacak tesisimizi de kuracağız. İlk iki yılımız eksikleri tamamlayan yatırım yılımız olacak. Kent merkezi, kırsal ayrımını ortadan kaldıracağız. Çünkü biz hizmet eşitliğinden yanayız. Merkezde nasıl ihtiyaç olan kaliteli hizmeti sunacak isek kentimizin çeperlerinde yaşayan hemşerilerimize de aynı kalitede hizmeti ayaklarına götüreceğiz. Net olarak ifade ediyorum, Çiğli Belediye Başkanlığı görevine halkımızın huzur ve gönenci için talibim" dedi.

Etiketler
Gönen