CHP bu tarihe kilitlendi: 100 aday açıklanacak

Yerel seçimin startının verileceği tarihte adayların çoğunun açıklanması bekleniyor.

CHP bu tarihe kilitlendi: 100 aday açıklanacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mart 2019’da yapılması beklenen yerel seçimler için start vereceği 12 Ekim toplantısına yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının davet edildiği toplantıda, partisinin ilk belediye başkan adaylarını açıklamayı planladığı iddia edildi. CHP CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise bu iddiayı yalanladı.

Açıklanacak isimlerin tamamına yakınının büyükşehirler dışındaki ilçe belediyelerinin adayları olacağı, birkaç il belediyesi adayının da açıklanabileceği ifade ediliyor. Toplantıda 100 civarında adayın açıklanabileceği ancak nihai kararın bugün yapılacak MYK toplantısında alınacağı belirtildi.Saha çalışmaları da 12 Ekim’deki toplantının ardından başlatılacak. Bu çerçevede, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşturulacak Siyasi Konsey, 13 ‘pilot’ ilde parti örgütü ve STK’larla bir araya gelecek.

ÖZTRAK YALANLADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK'nın ardından açıklamalarda bulundu. Öztrak basın mensuplarını konu hakkında sorusu üzerine açıklama yaptı. Öztrak, "CHP'de aday açıklamanın bir yöntemi vardır. PM toplantısı yapmadan biz aday açıklayamayız. 12'sinde adayların açıklanması doğru değil" diye konuştu.

Etiketler
Seçim Yerel Seçim