CHP'li Özel'den savcılara Amasra çağrısı: 'Bu suçluların arkasında saray varsa, sizin arkasında bütün Türkiye var'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kayseri’de; Amasra maden faciası soruşturmasında ilerleme sağlanamamasına tepki gösterdi.

CHP'li Özel'den savcılara Amasra çağrısı: 'Bu suçluların arkasında saray varsa, sizin arkasında bütün Türkiye var'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Kayseri İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Amasra maden faciası soruşturmasında ilerleme sağlanamamasına tepki gösteren Özel, “Savcılara sözüm şudur: Korkmayın. Bu suçluların arkasında saray varsa, sizin arkasında bütün Türkiye var. Sen bunları aldın içeri attın, ne yapacak? Kış kararnamesi ile sürecek. Yaz kararnamesinde ister aynı yere, ister en iyi yere getirmeyen namerttir. Yeter ki görevinizi yapın. Bunların yedi aylık bir süreleri kalmıştır. Cürümleri kadar yer yakarlar” dedi.

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI AÇIKLAMAIS

Özel, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınması ile ilgili MHP il yönetiminin açıklamaları ile ilgili bir soru üzerine Özel, şunları söyledi:

“Ben, Şebnem Hanım’ın söylediği sözlere katılmıyorum. Net. Ama düşünce özgürlüğü; en aykırı görüşün dahi, en rahatsız edici görüşün dahi ifade edilebildiği bir yerdir. Şiddet içerdiği taktirde her şey yapılır. Sözün cevabı, demokrasilerde sözdür. TTB’ye kayyım atanmasına ve Şebnem Hanım üzerinden TTB’ye gidilmesine karşıyız. Karşı olmaya devam edeceğiz.''

Etiketler
Amasra Özgür Özel Kayseri Avcılar