AKP'den istifa eden Fakıbaba'dan, canlı yayınında dikkat çeken açıklamalar: 'Başka yerlerden de teklif geldi'

AKP'den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba, Halk TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

AKP'den istifa eden Fakıbaba'dan, canlı yayınında dikkat çeken açıklamalar: 'Başka yerlerden de teklif geldi'

Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, bugün sosyal medya hesabından açıklama yaparak AKP’den ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurmuş, Fakıbaba; "Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

CANLI YAYINDA AÇIKLAMA

Fakıbaba, Halk TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Fakıbaba'nın açıklamaları şöyle:

''2018'den itibaren sıkıntılar başladı. Ben sıkıntıları teşkilat başkanına da ilettim. Baktım çok fazla dinleyen de yok.

Cumhurbaşkanımızla görüştüm en son. Beni dinledi. Ben umut ettim. Şanlıurfa'da AKP eski AKP değil. Şanlıurfa çok karışık şu an.

Ben 2018'de bakan olduğum halde bana liste sorulmadı. Etik olarak sorulması lazım. 14 ismin en azından 3'ünü ben tanımıyorum. Partinin bu şeyini hiç beğenmedim. Kendi kabuğuma çekildim, sabrettim, dinledim. Sadece Meral Hanım değil bana başka yerlerden de teklif geldi. Dedim ki ben emekli olacağım. Meral Hanım peşimi bırakmadım.

Şenyaşar olayında adaletin olmadığını cumhurbaşkanına izah ettim. Olayın ne olduğunu bilmiyordum, bildiğim anda genel merkezi uyardım. Bu terör olayı değildi dedim.

Ben bugün noter vasıtısıyla dilekçemi gönderdim, milletvekilliğimden istifamı da TBMM Başkanlığı'na ilettim.

Kolay bir şey değil ama karar verdikten sonra kararınızın peşindesiniz. Meral Hanım'ın vizyonunun harika olduğuna inanmasaydım ne işim vardı? ''

Etiketler
Ahmet Fakıbaba Halk TV Ahmet Eşref Fakıbaba