Deniz Zeyrek: Ankara Valisi'ni kutlarım, dilerim iktidar tarafından sorun edilmez

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Mansur Yavaş tarafından Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlamalara katılan Vali Vasip Şahin'i tebrik etti; "Dilerim, bu durum iktidar tarafından sorun edilmez" dedi.

Deniz Zeyrek: Ankara Valisi'ni kutlarım, dilerim iktidar tarafından sorun edilmez

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın verdiği davetten izlenimlerini paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin, Ankara'daki diplomatik misyonun, kentin kanaat önderlerinin, akademi ve iş dünyası temsilcileri ile üst düzey bürokrasinin Yavaş tarafından bizzat davet edildiğini dile getiren gazeteci, şunları söyledi:

"Öncelikle şunu söylemeliyim: Başkanlık Konutu, şehrin tam ortasında kalmış saklı bir vaha gibiydi. Muhteşem bahçenin içinde tarihi bir bina yer alıyordu. İkinci dikkatimi çeken şey, davete olan ilginin büyüklüğüydü. AK Parti ve MHP'den kimseyi göremesem de muhalefet partilerinden çok sayıda milletvekiliyle ve bürokratla karşılaştım.

'DİLERİM BU DURUM İKTİDAR TARAFINDAN SORUN EDİLMEZ'

Bu vesileyle Ankara Valisi Vasip Şahin'i kutlamak isterim. Valilerin muhalefet belediyelerine çok mesafeli durduğu bir dönemde Ankara'nın Başkent oluşunun kutlandığı bir törene katılması kayda değerdi. Dilerim, bu durum iktidar tarafından sorun edilmez.

'74 ÜLKENİN DİPLOMATI GELDİ'

Üçüncü dikkatimi çeken şey, yabancı misyonun davete olan ilgisiydi. Amerika, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya Büyükelçilerini görünce başka hangi büyükelçiler katılmış diye davetlilere özellikle baktım. Tam 74 ülkenin diplomatı olduğunu öğrendim. Kalabalıktan hepsini görememiş olabilirim ama 18 Avrupa Birliği ülkesinin (Fransa, İspanya, Finlandiya, Hollanda, Macaristan, Lüksemburg, Letonya, Litvanya, Malta, Romanya, Belçika, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İtalya, Hırvatistan), diplomatları da resepsiyondaydı. İsrail'in yeni büyükelçisinin de davete katıldığını anımsatmamda yarar var."

Yazının tamamı.

Etiketler
Deniz Zeyrek Ankara Mansur Yavaş Vasip Şahin