Erdoğan'ın 'erken seçim' planı ile ilgili çarpıcı iddia: O iki isimden biri aday olursa...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefetin cumhurbaşkanı adayına göre seçim tarihini öne çekebileceği iddia edildi.

Erdoğan'ın 'erken seçim' planı ile ilgili çarpıcı iddia: O iki isimden biri aday olursa...

Muhalefet partilerinin erken seçim çağrılarına karşılık Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP liderleri seçimlerin ısrarla zamanında, yani 2023'de yapılacağını söylüyor.

Taraflar bu tartışmada karşılıklı algı oluşturma suçlamasında bulunurken, erken seçim konusu başkent siyasetinin gündeminden düşmüyor.

SEÇİM TARİHİ ÖNE Mİ ÇEKİLECEK?

Gazeteci Fehmi Koru, "Kemal Kılıçdaroğlu veya Mansur Yavaş’ın adaylığı seçim tarihini erkene çeker" başlıklı yazısında AKP'nin muhalefetin adayına göre erken seçime gidebileceğini ifade etti.

"Karşısında kimi -doğrusu kimleri- aday olarak görmek ister Tayyip Erdoğan? Tercih edeceği aday isimlerini de yine kişisel akıl yürütmeme dayanarak paylaşabilirim: Kemal Kılıçdaroğlu veya Mansur Yavaş… Tayyip Erdoğan’ın, Millet İttifakı tarafından hangisi aday gösterilirse gösterilsin, bu iki ismin, fazla zorlanmadan yenebileceğini düşüneceği adaylar olduğunu sanıyorum" diyen Koru, "İster CHP ileri gelenlerinin arzusu olan Kemal Kılıçdaroğlu veya isterse İYİ Partililer ve özellikle Meral Akşener’in son anda öne süreceğini düşündüğüm isim olan Mansur Yavaş aday ilan edilsin, Tayyip Erdoğan fazla vakit geçirilmeden seçime gitmek isteyebilecektir" dedi.

Etiketler
2023 Seçim Erken Seçim Recep Tayyip Erdoğan Muhalefet