Tanju Özcan, Ümit Özdağ'dan 'O adam' diye bahsetti: Telefon numarası dahi yok

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "O adamın telefonu dahi bende yok, yalnızca bir kez görüştük, o kadar" diyerek Zafer Partisi'ne asla katılmayacağını vurguladı.

Tanju Özcan, Ümit Özdağ'dan 'O adam' diye bahsetti: Telefon numarası dahi yok

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, dünkü yayında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sığınmacı karşıtı söylemlerle öne çıkan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'la görüşmesinin Zafer Partisi'ne karşı bir ön alma girişimi olarak okunması gerektiğini söyledi.

Özcan'ın Zafer Partisi'nin siyasi ideolojisi ile son derece uyumlu düşündüğünü belirten Alçı, siyasetçinin yakında bu partiye geçebileceğini ileri sürdü.

Gazeteci bugünse söz konusu ifadelerinin ardından Özcan'la telefonda görüştüklerini söyledi:

'SİZ BENİ HİÇ TANIMAMIŞSINIZ'

"Aramızda geçen konuşmayı yazacağımı kendisine de söylediğim için aynen burada aktarıyorum: 'Nagehan Hanım benimle ilgili yorumlarınızı dinledim, siz beni hiç tanımamışsınız' diye girdi söze.

'Neden?' diye sorunca 'Ben Zafer Partisi’ne asla girmem, o adamın telefonu dahi bende yok, yalnızca bir kez görüştük, o kadar. Kendisini doğru düzgün tanımam' dedi.

O adam diye bahsettiği Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ.

'ÖZDAĞ 'ZAFER PARTİSİ'NE KATILMASINI İSTERİZ TABİİ' DEMİŞTİ

Halbuki Özdağ, Özcan’ın CHP’den ihraç edilmesi gündeme geldiğinde kendisine 'Tanju Özcan’ın Zafer Partisi’ne katılmasını ister misiniz?' sorusu yöneltildiğinde 'İsteriz tabii' yanıtını vermişti.

Özcan ise çok net bir şekilde Zafer Partisi seçeneğini kapattı, üstelik Özdağ ile arasına net mesafe koyan bir tonda konuştu.

Birbirlerinden ne kadar hazzederler bilemeyiz ama göçmenlere düşmanlık konusunda iki ismin de örtüştüklerine şüphe yok. (...)"

Yazının tamamı.

CHP, DİSİPLİN KURULUNA SEVK ETMİŞTİ

Armağan Çağlayan'ın YouTube'da yayınladığı 'Gör Beni' adlı programa konuk olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, başörtülü bir kadınla ilgili anlattığı anısında, "Bir tesettürlü bayan geldi. 'Tanju bey bir konu var, konuşabilir miyiz?' dedi. Ben de 'Hemen Ankara'ya dönmem lazım. Özel değilse burada konuşabilir misiniz?' dedim. 'Sıkıntı yok' dedi. 'Benim bebeğim yok. Bana yardımcı olur musunuz?' dedi. 'Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim' dedim. Meğer kadın tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabi öyle konuya böyle girince... Benim böyle çok fazla anım var" sözlerini sarf etmiş ve kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

Sığınmacı karşıtı açıklamalarıyla öne çıkan Özcan'ın bu kişilerden fazladan vergi alacağına dair açıklamaları da infiale neden olmuştu.

CHP, Özcan'ı 'parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları' nedeniyle disipline sevk etmişti.

Belediye başkanının durumu, 26 Eylül'deki toplantıda ele alınacak.

Etiketler
Tanju Özcan Bolu Telefon Ümit Özdağ