'Erdoğan'ın külliyede ekonomiyi danışacağı kimse yok artık; Yiğit Bulut, Cemil Ertem bile...'

Gazeteci Sedat Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çevresinde ekonomiyi danışabileceği kimsenin kalmadığını ileri sürdü; Yiğit Bulut ve Cemil Ertem'i de buna dahil etti.

'Erdoğan'ın külliyede ekonomiyi danışacağı kimse yok artık; Yiğit Bulut, Cemil Ertem bile...'

'Ankara kulislerini iyi koklamasıyla' tanınan gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında hükümetin ekonomi politikalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresinde ekonomik konularda danışabileceği kimsenin kalmadığını söyledi.

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ekonomiyi danışacağı kimse yok artık Erdoğan’ın (Yiğit Bulut, Cemil Ertem bile). Aynı dış politikada olduğu gibi, kendi fikirlerini onaylayacak isimlerle yol alıyor" diyen Bozkurt, şöyle devam etti:

"Hoşlanmayacağı düşünceleri açıklayacak olanlarla da ya görüştürülmüyor ya da görüşme öncesinde bizzat Özel Kalem Hasan Doğan tarafından “Hoşlanmayacağı konuları dillendirirseniz bu son görüşmeniz olur” diye uyarılıyorlar. Hatta bakanlar, bakanlıklarıyla ilgili bir konuyu doğrudan dile getiremiyorlar. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a konuyu iletiyorlar. Oktay talepte bulunan bakana “Sen konuyu gündeme getir ben de destek veririm” güvencesi veriyor ama konu toplantıda gündeme gelemiyor."

Yazının tamamı.

Etiketler
Yiğit Bulut