CHP'li Ali Mahir Başarır'dan 'pazarlık usulü' ile yapılan ihaleye sert tepki

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki 21/b ile kapalı kapılar ardında pazarlık usulü ile yapılan ihaleye sert tepki gösterdi.

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan 'pazarlık usulü' ile yapılan ihaleye sert tepki

Kapalı kapılar ardında ne pazarlıklar döndüğünü bu milletin bilmeye hakkı olduğunu söyleyen CHP’li Başarır, “21/b ile ihale yapmaktan bıkmadınız. Defalarca açık ihale usulü ile neden yapılmıyor dememize rağmen hep kapalı kapılar ardında işler çeviriyorlar. Halkın parasıyla ihale yapacaksın ve bu yaptığın ihaleyi EKAP’ta yayınlamayarak halktan gizleyeceksin. Bu dünyanın neresinde görülmüş? Keşke sayın bakanın adı gibi ihaleleri de adil olsa.” dedi.

21/b İLE BU İHALEYİ VERMEK UTANÇ VERİCİDİR

Daha önce devletin kayyım atadığı şirkete verdiği ihalenin gerçekleştiğini söyleyen CHP’li Başarır, “Bakın, Sabiha Gökçen Havalimanı 3. Etap Yapım İşi İhalesi yapıldı. İhaleyi 21/b ile Silahtaroğlu Mühendislik + Ek-Pet İnşaat + Teknomel Yapı İş Ortaklığı 2 milyar 739 milyon TL’ye aldılar. Sözleşme 8 Ağustos 2022 tarihinde imzalandı. Demir Yumruk Operasyonu sebebiyle Teknomel Yapı AŞ’ye 7 Temmuz’da Ankara 2.Sulh Ceza Hakimliği tarafından kayyım atandı. Daha sonra 1 Ağustos’ta başka bir kayyım daha atandı. Kayyım atanma sebebi naylon fatura ve devleti dolandırmak olan bu şirkete 21/b ile bu ihaleyi vermek utanç vericidir.” sözlerini dile getirdi.

SEN ARTIK BAKANLIĞINI, KOLTUĞUNU, İHALELERİ KİRLETMİŞ BİR İNSANSIN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na bir kez daha seslenen CHP’li Başarır, “Sayın bakan, utanmadan sıkılmadan naylon fatura ile devleti dolandıran bir şirkete 21/b ile bu ihaleyi verdin. Neyin karşılığında bu ihaleyi verdin? Çık açıkla. Sizin göreviniz, kamunun zararını değil yararını gözetmektir. Yaptığınız ihaleleri EKAP’ta yayınlayın. Neden halktan gizliyorsunuz? Ancak çekincesi olan biri bu tür işleri gizlemeye kalkışır. Öyle dün millete attığın yalanlar gibi yeni havalimanı nutukları gibi değil, çık gerçekleri açıkla. Sen artık bakanlığını, koltuğunu, ihaleleri kirletmiş bir insansın.” dedi.

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan 'pazarlık usulü' ile yapılan ihaleye sert tepki - Resim : 1

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan 'pazarlık usulü' ile yapılan ihaleye sert tepki - Resim : 2

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan 'pazarlık usulü' ile yapılan ihaleye sert tepki - Resim : 3

Etiketler
Mersin Sabiha Gökçen Ali Mahir Başarır Milletvekili