AKP’deki kavga TFF’ye sıçradı: 'Pelikancılar' Tahkim’deki yargıçları hedef aldı

Pelikancılara yakınlığıyla bilinen bir haber sitesi TFF Tahkim Kurulu'na seçilen aralarında Adalet Bakanlığı bürokratları ve Yargıtay üyelerinin de olduğu yargı mensuplarını hedef aldı.

AKP’deki kavga TFF’ye sıçradı: 'Pelikancılar' Tahkim’deki yargıçları hedef aldı

GERÇEK GÜNDEM - Mehmet Büyükekşi, 16 Haziran’da yapılan oylamayla Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni başkanı oldu.

Büyükekşi’nin adaylığını açıklamasıyla birlikte, AKP içinden çeşitli mesajlar yükseldi. AKP Milletvekili Salih Cora, “TFF yönetimine Mustafa Hacıkerimoğlu ismi önerilmesi doğru ve isabetli bir karardır. Bu kararından dolayı Trabzonspor başkanı ve yönetimini tebrik ediyoruz. TFF başkan adayı camiamızın bu isteğini dikkate almalı. Aksi bir durum bizi üzer. Hatta hasmane bir tutum olur.” ifadeleriyle tehditvari bir şekilde yönetime kişi sokmaya çalıştı.

AKP MKYK Üyesi Metin Külünk ise “15 Temmuz sonrası hakkında kırmızı ByLock listesinde olduğu iddiası bulunanlara birilerinin ilgi ve alâkası yoğunlaşmış. TFF seçimlerini FETÖ'nün mağdur ettiği tüm kulüpleri dikkatle takip etmeye ve süreci olumlu şekilde yönetmeye davet ediyorum. Kim, kimler adına TFF Başkanlığına adaylık hazırlığı yapıyor?” ifadelerini kullandı.

PELİKANCILAR YARGITAY ÜYELERİNİ HEDEF ALDI

AKP’li Salih Cora’nın yönetimde istediği Trabzonsporlu Mustafa Hacıkerimoğlu, yeni yönetim kurulunda yer almadı.

TFF’nin kurullarının belirlenmesi de yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Tahkim Kurulu Başkanlığına Yargıtay Onursal Başkanı İsmail Rüştü Cirit getirildi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil ile Yargıtay 9. Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Artuç ise asıl üye oldu.

AKP içinde ‘Pelikancılar’ olarak gruba yakınlığıyla bilinen Son.tv isimli haber sitesinde, TFF Tahkim Kurulu’na getirilen isimlere tepki gösterildi. Konuyla ilgili iki farklı haber yayımlayan site, son haberinde “Yargı kulislerine düşen bomba kuliste ikinci perde… O yargı mensupları istifa edecek mi?” başlığını kullandı.

Tahkim Kurulu’nun Salı ve Perşembe günleri haftada 2 gün İstanbul’da toplantı yapacağının belirtildiği haberde, Yargıtay’da aktif görev yapan Ceza Genel Kurulu Başkanı ve üyenin bu toplantılara nasıl katılacağı sorgulandı. Haftada iki gün Ankara’dan İstanbul’a gidecek olan üyelerin, çok sayıda dosyanın beklediği Yargıtay’daki görevlerini nasıl yapacağı ve TFF’yle ilgili olası bir davada nasıl karar vereceği ise tartışma konusu.

YARGIÇLARA ÇİFT MAAŞ: AYLIK 45 BİN LİRA, ÖZEL ARAÇ, ŞOFÖR…

Pelikancılara yakınlığıyla bilinen sitenin haberinde şu ifadeler yer aldı:

“Yargıtay Onursal Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in Tahkim Kurulu Başkanlığından ne kadar ücret alacağı bilinmezken, asıl üyelerin 45 bin lira maaş alacağı, ayrıca özel araç ve şoför de tahsis ettiği öğrenildi.

Adalet Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Selami Bilgin’in Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanı, Ankara Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen Amatör Futbol Disiplin Kurulu Başkanı, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünde tetkik hakim olan Abdurrahim Taş’ın ise Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) asıl üyesi olduğu belirlendi.

Amatör Futbol Disiplin Kurulu Başkanı olan Ankara Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen’in Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan izin almadığı öğrenildi.”

“İSTİFA” MESAJI

Haberde “yargı kulislerinde konuşulanlar” ifadeleriyle “Yargıtay üyeleri, cumhuriyet savcıları ile hakimlerin Tahkim Kurulu üyesi olmalarının mevzuata uygun olmadığının konuşulduğu öğrenilirken, yargı mensuplarının ilerleyen günlerde istifa edip etmeyecekleri ise yargı kulislerinde merak edilenler arasında” satırları yer aldı.

CİRİT HEDEF ALINDI

Pelikancılara yakın sitedeki haberde Yargıtay Onursal Başkanı Cirit de hedef alındı. Cirit’le ilgili şu ifadeler kullanıldı:

“İsmail Rüştü Cirit’in, Mustafa Artuç ile yakın ilişki içinde olduğu bilinirken, Artuç’un Yargıtay ve HSK üyesi olan ve FETÖ’den itirafçı olan Kerim Tosun ile ceza hukukuyla ilgili mevzuat kitabı yazdığı biliniyor.

Tahkim Kurulu üyeliğine seçilen Mustafa Artuç’un bir süredir rahatsızlığı nedeniyle raporlu olduğu, uzun süredir Yargıtay’a gitmediği kulislerde konuşulan bilgiler arasında yer aldı.”

Etiketler
Adalet Bakanlığı Yargıtay Kavga Pelikan