Gökçek'in sorumluluğunu gizleyemedi, el yükseltti | AKP'li başkandan Mansur Yavaş'a bir garip eleştiri: "Anket kararını veren de bir kişi değil mi?"

AKP'li Murat Köse, Ankapark'ta AKP'li Melih Gökçek döneminde ortaya çıkan kamu zararını unutarak Mansur Yavaş'ı eleştirmek istedi.

Gökçek'in sorumluluğunu gizleyemedi, el yükseltti | AKP'li başkandan Mansur Yavaş'a bir garip eleştiri: "Anket kararını veren de bir kişi değil mi?"

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Murat Köse, ABB'nin AK Partili meclis üyeleri ile birlikte Ankapark'ta incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Köse'nin Ankapark hakkında yapılacak anketle ilgili ifadeleri dikkat çekti.

Köse'nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirmek isterken "Mansur Yavaş 'buranın kaderini bir kişi belirlemeyecek' diyor. Peki anket kararını veren kim? O bir kişi değil mi?" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Köse, "Şimdi Ankapark, tam bir hayalet parka dönüştürülmeye çalışılmış. Ankapark’a yapılan yatırım, Ankaralı hemşehrilerimizin milyonları, milli servet aslında çürütülmüş ve heba edilmiş durumda. Burada tam bir ihmal ve iş bilmezlik ile birlikte oluşan bir kamu zararı var. Ankapark’taki oluşan bu kamu zararının bir an evvel tespit edilerek, sorumlularının adalet önünde hesap vermesi lazım. Avrupa'nın en büyük tema parkı olarak inşa edilen ve hizmete açılan yüzbinlerce insanımızın gelip ziyaret ettiği Ankapark’ın enkaz hale getirilmesinin sorumlusu kim? Ankapark’ın enkaz haline getirilmesinin sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’tır. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde bir önerge vererek komisyon marifeti ile Ankapark’taki oluşturulan kamu zararının tam olarak tespit edilmesini ve sorumluların cezalandırılması, oluşan kamu zararını ödenmesi ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Kapılarını 21 Mart 2019’da AKP'li Melih Gökçek döneminde açan, 801 milyon dolara (14 Milyar TL) mal olan ve yalnızca 7 ay işletildikten sonra kapatılan, 3 yıllık hukuki sürecin ardından da 18 Temmuz itibariyle belediyeye devredilen ANKAPARK işletmecisi hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı suç duyurusunda bulunmuştu.

Etiketler
Melih Gökçek Mansur Yavaş Zarar