Fatih Altaylı'dan iktidar yanlısı medyaya tepki: Yine 'Cavit abi araya gir de şu işi toparlayalım' diye ricacı mı olacaksınız?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'i bekletmesini 'büyük zafer' olarak duyuran iktidar yanlısı basın kuruluşlarına tepki gösterdi.

Fatih Altaylı'dan iktidar yanlısı medyaya tepki: Yine 'Cavit abi araya gir de şu işi toparlayalım' diye ricacı mı olacaksınız?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Astana Zirvesi'ndeki üçlü görüşme öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i yaklaşık bir dakika bekletmesi, iktidara yakın medya tarafından 'büyük zafer', 'rövanş' nidalarıyla aktarıldı.

'Rövanş' olarak işaret edilen olay, 2020 yılında Putin’in Erdoğan ve heyetini Kremlin Sarayı’nda iki dakikaya yakın bekletmesiydi.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, bu nitelemeleri 'saçmalık' olarak değerlendirdi.

"Erdoğan bunu bu niyetle mi yaptı yoksa gerçekten elde olmayan nedenlerle mi 59 saniye geç kaldı bilemem. Ama bu gecikmenin 'iktidar yanlıları' tarafından bu şekilde lanse edilmesi son derece anlamsız" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

"Devlet kontrolünde olan Rus medyası bile Putin’in Erdoğan’ı bekletmesini 'Türkiye Cumhurbaşkanı’nı kapıda ağaç ettik' diye vermedi. Verilmez de. Diplomatik olarak verilen mesaj zaten verilmiş, alınması gereken mesaj alınmıştır.

Eğer bu olayı bu şekilde köpürtür, bunu bir iç politika malzemesi yapmaya çalışır, buradan bir kahramanlık öyküsü yaratırsanız karşılığı da kötü olabilir.

Putin’de yarın 'Madem öyle, siz de şu Türkiye’ye giden turist uçaklarını birkaç ay bekletin bakalım' talimatı verirse ne yapacaksınız!

Yine bir iş adamından 'Cavit abi araya gir de şu işi toparlayalım' diye ricacı mı olacaksınız?"

Altaylı'nın 'Cavit abi' diye bahsettiği kişi, iş adamı Cavit Çağlar.

Çağlar, Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra iki ülke arasında başlayan krizin çözümünde başrol oynamıştı. Öyle ki Putin, 2017 yılında kendisine 'devlet nişanı' takdim etmişti.

Etiketler
Fatih Altaylı Rusya Habertürk