Erdoğan 15 Temmuz programında altılı masayı hedef aldı; KYK borçlarına ilişkin konuştu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda yaptığı açıklamalarda altılı masayı hedef aldı. Erdoğan ayrıca KYK borçlarına ilişkin de konuştu.

Erdoğan 15 Temmuz programında altılı masayı hedef aldı; KYK borçlarına ilişkin konuştu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Saraçhane Meydanı'nda; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda konuştu.

Altılı masayı hedef alan Erdoğan, ''Ülkemizi bu tip tehditlerle sınamasınlar. Toplumların tarihlerinde unutulmayacak dönüm noktaları var.

Şimdi 6 masaları var dimi bunların. Bu 6 masada şehitlerimizin esamesi okunuyor mu? Onların derdi başka. Onlar PKK ile beraber yürüyorlar'' dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

''Gençlik yıllarımda da yine bu meydanda 29 Mayıs'ları kutlarken. 15 Temmuz öyle bir geceydi ki darbecilerle direnmek için harekete geçenlerin tamamı şehadeti göze alıp çıkmıştı.

Hani birisi de akşam saat 23'de Yeşilköy Havalimanı'na gelmişti. Haberim olsaydı ben de beklerdim diye haber veriyor. O kahvesini yudumlurken; biz havalimanına gidiyorduk. Orada 10 binler vardı.

Boğaziçi Köprüsü'nün direğinin dili olsa da darbecilerin mermilerinin karşısına dikilen kahramanları anlatsa.

İstanbul'da sefaleti yaşadık değil mi? Sel felaketinde sorumlular neredeydi. Ankara'da neredeydi? 2023'te bunların hesabını sandıklarda soracak mıyız? Çok çalışacağız. Bizim soracak hesabımız var. Bizim demokrasi ve kalkınma devrimimiz en önemli yeri İstanbul'dur.

Ülkemizi bir kez daha oyun dışında bırakmak isteyenlere aradıkları fırsatı kendi ellerimizle sunmayacağız.

Gezi Olayları'nın sebebi asla ağaç değildi. 17-25 Aralık darbe girişimi asla hukuk adalet arayışı değildi.

Ne diyor Bay Kemal, tiyatro diyor? FETÖ'ya rahmet okuyanlar var. Kusura bakmasınlar, neyin ne olduğunun şahidi 15 Temmuz gecesidir. Ülkenin ve milletin geleceğine dair hiç bir fikir üretmeden sadece laf salatası insanların duygularını istismar edemezsiniz. Yabancı büyükelçilerden gelecek talimatlara göre, kampanya dozuna ayarlayan bu ülkeye ait olamazlar.

NATO Zirvesi'den PYD'yi, YPG'yi, FETÖ'yü NATO kayıtlarına girdik.

KILIÇDAROĞLU'NA KYK YANITI

Hayat pahalılığı gibi vatandaşlarımızı zorlayan gelişmeler yaşıyoruz. Hiçbir sorunumuz çözümsüz değildir. Son zamanlarda Bay Kemal çıkmış, üniversiteli gençlerimizi KYK ile ilgili onlara faiz yükü bindiriyormuşuz. Allah nasip ederse ilk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı yapacağız.Biz gençlerimizi faize ve enflasyona kurban etmeyiz.

Göreve geldiğimiz gün öğrencilerin aldığı burs 45 liraydı. Şu an harç diye bir şey kaldı mı? ''

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Altılı masa Temmuz