Konya'da esnaf Kılıçdaroğlu’na içini döktü: ‘Antep fıstığı 250 lira, kime satacağız?’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’nın Karapınar ilçesine yaptığı seyahatte birçok esnafı da ziyaret etti, onlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Konya'da esnaf Kılıçdaroğlu’na içini döktü: ‘Antep fıstığı 250 lira, kime satacağız?’

GERÇEK GÜNDEM

Kılıçdaroğlu'nun ‘‘Atanamayan sağlıkçı’’ olduğunu söyleyen bir esnafla yaptığı sohbet özellikle dikkat çekiciydi. ‘‘Siyasi görüşümüz ne olursa olsun buraya yaptığınız ziyaretle bizleri onurlandırdınız’’ diyen genç esnaf bir taraftan farklı bir siyasi görüşten olduğunu ima ederken diğer yandan da bir siyasetçinin dükkanına kadar gelerek sorunlarını dinliyor olmasından duyduğu memnuniyeti ortaya koyuyordu.

KILIÇDAROĞLU: ‘‘ASGARİ ÜCRETİ BİZ ELEMANLARIMIZA ÖDEYEMİYORUZ. ÖDEDİĞİMİZ DE ELEMANLARIMIZA YETMİYOR’’

Karapınarlı esnaf, CHP liderine, ‘‘Şayet başa gelirseniz beklentimiz çok yüksek. Beklediğimiz şeyleri siz zaten biliyorsunuz. Atama, mülakatlar, zamlar. 250 liraya Antep fıstığı satıyoruz başkanım. Kim alacak? Kime satacağız? Ve biz nasıl satın alacağız? Asgari ücreti biz elemanlarımıza ödeyemiyoruz. Ödediğimiz de elemanlarımıza yetmiyor böyle bir sorun var. Tam destek esnafa da olsun halka da olsun. Bunu istiyoruz’’ dedi. Kılıçdaroğlu bu sözlere, ‘‘Onun özü iktisatta. Gelir dağılımında dengede. Yaratılan katma değeri hakça bölüşmemiz lazım’’ diyerek yanıt verdi.

Esnafın ‘‘üniversite mezunuyum atanamadım ama sağlıkçıyım’’ demesi üzerine CHP Genel Başkanı ‘‘Öyle mi? Yalnız sağlıkçılar değil, öğretmenler, ziraat teknisyenleri, veterinerler de atama bekliyor’’ yorumunu yaptı. CHP lideri, dükkandan ayrılırken esnafın, ‘’İnşallah kazanırsınız sizlerden beklentimiz var. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun buraya gelmiş bizi onurlandırmışsınız, Allah razı olsun mutlu olduk’’ ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir pastaneyi ziyaret eden CHP Genel Başkanı burada da benzer eleştirilerle karşılaştı.

‘‘ELEKTRİK OLSUN, KİRALAR OLSUN KÜÇÜK ESNAF OLARAK FİYATLARDAN ÇOK MUSTARİBİZ’’

Kahramanmaraşlı olduğunu ve fiyat artışları nedeniyle çok ciddi sorunlar yaşadıklarını söyleyen pastaneci, Kılıçdaroğlu’na son iki aylık faturaları göstererek enflasyon ve fiyat artışlarının kendileri için ne kadar yıkıcı olduğunu ifade etti.

Pastaneci, ‘‘Bu fatura arasındaki farklar Başkanım. İkinci ay, üçüncü ay. Sadece bu kendi dükkanımız. İmalatımız burada yok. Afaki fiyatlar var. Maraşlıyım. Elektrik olsun, kiralar olsun küçük esnaf olarak fiyatlardan çok mustaribiz. 290’a aldığımız şeker, 1200 lira oldu. Antep fıstığı da aynı. 220 liraya alıyorduk 440 lira oldu. Çok şey durumdayız. Maraş’ta iki pastane var. İkisi de bitik durumda’’ dedi.

HAYVANCILAR DA MUTSUZ: ‘‘ÜRETİCİLER MUTLU OLMAYINCA SIKINTI BİZE DE YANSIYOR, KRİZ VAR’’

İlçede hayvancılık yapan Ali Vahit Başar ise son yıllarda küçük baş hayvancılığın gerilediğini ve büyükbaş hayvancılığın öne çıktığını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun sorularını yanıtlayan Başar, ‘‘Hayvancılık potansiyeli çok iyi Karapınar’da. İlçeler bazında en iyi potansiyeli olan ilçelerden. 92 bin büyükbaş, 340 bin küçükbaş var. Küçükbaş azaldı büyükbaşa yönelim oldu. Verim artışlarımız var. Enflasyon var. Çalıştığımız kesim üreticiler onlar mutlu olmayınca sıkıntı bize de yansıyor. Kriz var yansımalarını da görüyoruz. İyi olur diye umut ediyoruz’’ dedi.

Etiketler
Konya Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi