AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Finlandiya ve İsveç açıklaması

AKP MYK toplantısı sonrası açıklama yapan parti sözcüsü Ömer Çelik, Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurularına yönelik yaptığı açıklamada; iki ülkenin teröre verdikleri desteğin son bulması gerektiğini söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Finlandiya ve İsveç açıklaması

AKP MYK toplantısı sonrası parti sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Finlandiye ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkması hakkında konuşan Çelik, ''Bugünlerde İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği tartışılıyor.

Türkiye'nin terörizmle mücadelesinde destek verildiğini görmedik. Sizin bu terör örgütlerine verdiğiniz destekler, bizim askeri polisimize ve vatandaşımıza saldırı olarak dönüyor. Bu destek kabul edilemez'' dedi.

''NATO'NUN GENİŞLEMESİNE KARŞI OLMADIK''

Türkiye'nin NATO'nun genişlemesine karşı olmadıklarını söyleyen AKP Sözcüsü, ''Cumhurbaşkanımız yeni bir öneride bulunuyor: NATO'ya üye olacak ülkelerin terörle bağlantılarını kesmeleri gerekiyor.

Türkiye'nin NATO'dan izole olacağı yönündeki yorumlar, NATO'ya zarar vermekten başka bir işe yaramayacaktır.

Türkiye ilkesel olarak NATO'nun genişlemesine karşı olmadı. Problem, terör örgütlerine verilen destek'' ifadelerini kullandı.

''TERÖRE KARŞI NET OLUNMALI?''

Çelik, ayrıca kendisine yöneltilen 'Hangi kriterler yerine getirilirse Türkiye, ikna olur?' sorusuna yanıt verdi.

Çelik, ''En önemli mesele teröre verilen destek. Terör konusundaki konumu net olmalı. Hem PKK'nin hem FETÖ'nün üst düzey yetkililerinin bulunduğu gerçek. PKK'ya gönderilen silahların maliyeti buradan karşılanıyor, PKK'ya yönelik operasyonlarda elde ettiğimiz silahlar İsveç devleti tarafından gönderiliyor. ABD'yi de Fransa'yı da uyarıyoruz.

Güvenlik kaygıları demeyi bile yetersiz buluyorum. Haklı güvenlik gerekçelerinin çözülmesi lazım'' diye konuştu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

ATATÜRK HAVALİMANI'NA YAPILACAK MİLLET BAHÇESİ

''Yeni bir eser Atatürk Havalimanı'nda yapılacak Millet Bahçesi projesidir. Muhalefet seferberlik halinde karşı çıkıyor. Böylesine çevre bilincinden kopuk bir yaklaşım olabilir mi? Bunu tutup Atatürk'ü istismar ederek; Atatürk'ün isminin verildiği bir yerin yıkılması olarak gösterdiler. Türkiye'de Atatürk istismarcılarının yaptığı kötülüğün hesabı yoktur. Taksim'deki büyük eserin ismi Atatürk Kültür Merkezi'dir.

Oraya 132 bin 500 ağaç dikilecek. Yürüyüş yolları ile vatandaşlarımıza hizmet edilecek, bu hayata geçirilecek.

AKP'NİN ADANA ŞENLİĞİ

Artık iki günden az zaman kaldı, bütün Türkiye'deki gençleri cumartesi günü Adana'ya bekliyoruz. 8 yıl sonra Adana'da Türkiye çapında yapılacak şölenimizi gerçekleştireceğiz. 10 binlerce genç kardeşimiz orada cumhurbaşkanımızla buluşacaklar.

MAAŞLARA ZAM GELECEK Mİ?

Çalışma bakanımız bunun hakkında konuşuyor. AKP açısından biz esnafımız, çiftçimiz tüm bunlardan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın enflasyon karşısında ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Bunların zamanlanması, çalışma bakanlığı açısında bir şey söylemek için erken. ''

Etiketler
İsveç NATO Finlandiya Ömer Çelik