Fatih Altaylı: AK Parti'deki tanıdıklarıma 'Sıkı bir swap Osman Kavala'yı kurtarır mıydı?' diye sordum

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Rahip Brunson, Deniz Yücel ve gazeteci Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudilere devri gibi örnekleri hatırlatarak AKP içindeki tanıdıklarına "Sıkı bir swap Osman Kavala'yı kurtarır mıydı?" diye sorduğunu aktardı.

Fatih Altaylı: AK Parti'deki tanıdıklarıma 'Sıkı bir swap Osman Kavala'yı kurtarır mıydı?' diye sordum

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, 1637 gün boyunca hakkında hiçbir hüküm bulunmadan cezaevinde tutulan ve Gezi Parkı davasında daha önce beraat ettiği suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala'nın durumuna değindi.

"Peki pek çoğumuzun zaman zaman aklımıza getirdiği gibi, 'Acaba bir başka ülke Kavala'ya sahip çıksa ve Kavala’nın serbest bırakılması halinde Türkiye’ye 10 milyar dolar önerse, birkaç milyar dolarlık swap teklif etse Kavala serbest bırakılır mıydı?' Brunson, Deniz Yücel ve Kaşıkçı’nın dosyasının Suudi Arabistan’a verilmesi örnekleri gözümüzün önünde iken böyle bir senaryo ne yazık ki ve utançtır ki, herkese çok inandırıcı geliyordu" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

'AK PARTİ İÇİNDEKİ TANIDIKLARIMA AYRI AYRI SORDUM'

"Ben de bu senaryoyu AK Parti içindeki tanıdıklarıma ayrı ayrı sordum. Aldığım yanıt ise iktidarın Kavala meselesine çok faklı baktığı ve hiçbir şartta Kavala’nın serbest bırakılmasının söz konusu olamayacağı, bunun bir bedelinin olmadığı yolunda idi.

'TÜRKİYE'DE KESER VE SAP BİLİYORSUNUZ Kİ ÇOK OYNAK'

Kavala’yı serbest bıraktıracak bir swap, bir kredi hatta bir hibe bile söz konusu olamazdı. Kendisine yönelik öfke çok büyüktü. Ben yine de büyük konuşulmamasından yanayım. Türkiye’de keser ve sap biliyorsunuz ki, çok oynaktır. Tabii siyasi hesaplar da. O yüzden çıkmadık candan umut kesilmez."

Etiketler
Deniz Yücel Fatih Altaylı Ordu Habertürk Cemal Kaşıkçı