Kobani Davası'nda 12'nci duruşma: Bizi siz değil iktidar yargılamaya çalışıyor

Kobani Davası'nın 12’nci duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görülüyor. Savunması alınan eski DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “Bizi siz değil iktidar yargılamaya çalışıyor" dedi.

Kobani Davası'nda 12'nci duruşma: Bizi siz değil iktidar yargılamaya çalışıyor

IŞİD'in Kobani’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 22’si tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobani Davası başladı.

Davanın 12’nci duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görülüyor. Duruşmaya, HDP Ankara İl Örgütü yöneticileri, HDP’li vekiller ile çok sayıda avukat katıldı.

"BİZİ SİZ DEĞİL İKTİDAR YARGILAMAYA ÇALIŞIYOR"

Savunma yapan eski DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “Bu kürsüde çok kez hukuksuzluğun nasıl hukuk yapıldığını konuştuk. Siz yeni bir CMK oluşturuyorsunuz. Bir yıldır buradayız, bir yıldır bu dosya kapsamında defalarca hukuksuzluk yaptınız. Bize kastınız nedir? CMK’ya göre önce gelen evraklar okunur, sonra savunmalar yapılır ama siz bunu uygulamıyorsunuz. Başsavcılık, avukatlarımızın SEGBİS odasını kullanmasını engellemiş ve buna itiraz etmiyorsunuz. İtiraz etmek aklınıza gelmez, çünkü Kürtler yargılanıyor. Bu yüzden görmezden geliyorsunuz, savunma hakkım engelleniyor. Siz hileli bir yargılama yapıyorsunuz, siz değil iktidar bizi yargılıyor. Biz, size dedik aramızdan çekilin iktidar ile dava yürüsün diye ama siz çekilmediniz. Niye konu biz olunca yasalar uygulanmıyor. Yasaları kendinize göre değil, ne olması gerekiyorsa, öyle uygulayın. Bizler bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Vatandaşıysak haklarımızı kullanmak istiyoruz, eğer vatandaş değilsek, söyleyin bize ‘Kürtler, sosyalistler vatandaşlıktan çıktı. CMK’dan yargılanamaz’ deyin. CMK’yı uygulayın” dedi.

Ardından konuşan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Bu dava dosyasına akıl dışı sayıda tanık ve müşteki sayısını ekleyen biz değiliz. Bu yüzden "biz müştekileri bulamıyoruz" diyerek istediğiniz zaman getiremezsiniz” diye savunma yaptı.

Duruşma bir sonraki güne ertelendi.

Etiketler
Cezaevi Sincan