Akif Beki: Troll çeteleşmesini, sen - ben kavgasını AK Parti'ye ilk onlar soktu!

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile 'Ak troll' olarak anılan 'Cumhur Frankfurt' isimli sosyal medya kullanıcısı arasında yaşanan tartışmayı değerlendirdi. Bu troll çeteleleşmesinin 'Pelikan' grubuyla başladığını söyledi.

Akif Beki: Troll çeteleşmesini, sen - ben kavgasını AK Parti'ye ilk onlar soktu!

Twitter'da sık sık muhalefeti hedef alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP'li isimleri öven 'Cumhur Frankfurt' adlı 'troll'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'tan özür dilemesiyle son bulmuş gibi görünen tartışma, aslında iktidar partisi içindeki güç kavgasını bir kez daha gözler önüne serdi.

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Şentop'un "Ankara küçük yer ve kimin kiminle olduğunu, kimin kimin adamı olduğunu, kimin kimin sahibi olduğunu herkes biliyor" sözlerinden hareketle "Yakınlarda kimin ayağına bastı, Meclis Başkanı kimi rahatsız etti diye sorunca, şüpheler Soylu’da yoğunlaşıyor" yorumunu yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü Sedat Peker'den aylık 10 bin dolar alan bir siyasetçi bulunduğunu ileri sürmüş, ama isim vermemişti. Baskılar üzerine Şentop, tüm milletvekilleri zan altında bıraktığı gerekçesiyle Soylu'yu o ismi açıklamaya çağırmıştı.

Daha sonra iki isim Meclis'te bir araya gelmişti, ancak bu görüşmenin sonucunda da yine kamuoyunun önüne somut bir bilgi konmamıştı.

'BAŞKA BİR HESABIN ACISI MI ÇIKARILIYOR?'

"Şimdi İçişleri'nin verilerini elde etmekten tutuklanan bir gazeteci (İbrahim Haskoloğlu) var. Onun üstünden de Meclis Başkanı'na saldırılıyor. Aklınıza ne gelir, siz olsanız ne düşünürsünüz? Başka bir hesabın acısı mı çıkarılıyor, henüz gizemi çözülmemiş bir sır" diyen Beki, şöyle devam etti:

'TROL ÇETELEŞMESİNİ, SEN-BEN KAVGASINI AK PARTİ'YE İLK ONLAR SOKTU'

"İktidardakiler, kendi aralarında itişip kakışıyor. Fakat nedenini milletten sır gibi saklıyorlar. Buna da ‘demokratik yönetim, şeffaf siyaset’ diyorlar. Aşık Veysel’in 'Bizi yakar bizim ataş' metaforundaki gibi. AK Parti’yi, AK Parti trolleri yakıyor. Yalı kuşu çetesi mi, pelikan zımbırtısı mı ne diyorlar. Trol çeteleşmesini, sen-ben kavgasını, habis bir ur gibi AK Parti’ye ilk onlar soktu.

'EKİLEN ZEHİRLİ TOHUMLARIN MAHSULÜNÜ TOPLUYORLAR ŞİMDİ'

Güya fitnecileri tasfiye bahanesiyle bünyeye sokulan bu komitacılık fitnesi boy attı, başak verdi. Ekilen zehirli tohumların mahsulünü topluyorlar şimdi. İçeriden eleştirenleri, rakip gördüklerini, karşıtlarını, öbür partileri, kendi başbakanlarını, genel başkanlarını, bakanlarını, parti yöneticilerini trol karalamalarıyla muhatap ederken, siyaseti trol akınlarıyla dizayna kalkışırken düşüneceklerdi. (...)"

PELİKAN GRUBU NEDİR?

Kamuoyunun ilk olarak 1 Mayıs 2016'da adını duyduğu Pelikan grubu, o dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'na karşı sert ifadelerin yer aldığı 'Pelikan Bildirisi'ni yayınlamıştı.

'Pelikan darbesi' olarak da anılan bildirinin yayımlanmasından günler sonra Davutoğlu istifa etmişti. AKP içinde ayrı bir grup oluşturan ve kendilerini düşünce kuruluşu olarak tanımlayan 'Bosphorus Global' çatısı altında örgütlendikleri ileri sürülen Pelikancılar, Berat Albayrak'e verdikleri destekle biliniyor.

Hilal Kaplan, eşi Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Başkanı Süheyb Öğüt ve Ceyhan Aksoy gibi isimler Pelikancı grubun önde gelen isimleri arasında yer alıyor.

Etiketler
Pelikan Mustafa Şentop Akif Beki Kavga