'Haşim Kılıç ya da Zühtü Arslan potansiyel adaylar mı, Millet İttifakı’nda kim bir adım önde?'

Gazeteci Sedat Bozkurt, eski Anayasa Mahkemesi başkanlarının Millet İttifakı'nın potansiyel cumhurbaşkanı adayları arasında bulunmadığını söyledi. "Haber değeri olan tek bilgi, aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun adının bir adım önde olduğudur" dedi.

'Haşim Kılıç ya da Zühtü Arslan potansiyel adaylar mı, Millet İttifakı’nda kim bir adım önde?'

Türkiye'de seçimlere bir buçuk yıldan az süre kalmışken, ekonomi başta olmak üzere birçok alanda yaşanan sorunlar muhalefetin adayının kim olacağına dair tartışmaların sıcak kalmasına neden oluyor.

Bu kapsamda yapılan bazı anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere birçok ismin adı öne çıkıyor.

Son olarak Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) halef - selef başkanları Haşim Kılıç ile Zühtü Arslan'ın adı 'potansiyel adaylar' arasında anıldı.

'Ankara kulislerini iyi koklamasıyla' tanınan gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında son gelişmeleri değerlendirdi.

'HABER DEĞERİ OLAN TEK BİLGİ'

"Millet İttifakı'nda haber değeri olan tek bilgi, aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun adının bir adım önde olduğudur" diyen Bozkurt, İmamoğlu ve Yavaş'ın durumlarına da değindiği yazısında şunları kaydetti:

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NUN DURUMU

"İstanbul ve Ankara belediye başkanlarının aday olmaması gerektiğini bizzat Kılıçdaroğlu açıklamıştı. Bu açıklamaya rağmen aday olmaları ya da gösterilmeleri, kendilerinin partilerinden bağımsız adaylıklarını ilan etmeleri de imkânsıza yakındır. Nitekim iki başkan da adaylık süreci içinde olmadıklarını bir biçimde belirttiler. Bu iki ismin, seçim kararı alındığı zamanın koşullarına bağlı olarak tekrar gündeme gelmesi de genel başkanlara bağlıdır. Bu da mümkündür.

'POTANSİYEL ADAYLAR ARASINA GİRMİYORLAR'

Aynı şekilde aday nitelikleri arasında 'siyasetçi' olma koşulu nedeniyle eski ya da mevcut, daha önce denenmiş bir yöntem olarak Anayasa Mahkemesi başkanları potansiyel adaylar arasına hiç girmemektedir.

Bir strateji olarak da Millet İttifakı aday belirleme işini, politik olarak da, erken seçim hamlesi olarak da ele alarak sonuçlandırmamaktadır. 'Adayınız kim' sorusu soran iktidara verdiği yanıt da bunu açıklamaktadır; seçim kararı al adayımız kim öğren."

Yazının tamamı için tıklayın.

Etiketler
Zühtü Arslan Kemal Kılıçdaroğlu İttifak Mahkeme