Mehmet Ocaktan: Dışarıda 'dış güçler'e selam, içeride zamlara devam…

Devlet Bahçeli'nin enflasyon açıklamalarını yorumlayan Mehmet Ocaktan, "Eğer bütün bunlar da çare olmazsa, “Aslında tam enflasyonu düşürüyorduk ama dış güçler izin vermedi” diyerek kitleleri efsunlamak için başka bir hikaye yazarsınız…" dedi.

Mehmet Ocaktan: Dışarıda 'dış güçler'e selam, içeride zamlara devam…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında yıllık enflasyonun yüzde 61,14'e yükseldiğini açıkladı. Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise enflasyonu yüzde 142.63 olarak hesapladığını kamuoyuna açıkladı. Yurttaşlar hayat pahalılığı nedeniyle temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli partisinin olağan haftalık grup toplantısında "Ters propagandalara aldırış edemeyiz. Akıntıya karşı kürek çekemeyiz. Uçurumları kapatan köprülerin yıkılmasına sabır gösteremeyiz. Mesele az yedik çok yedik, aç gezdik tok gezdik meselesi değildir. Bugün yoksa yarın olacaktır, bugün eksikse yarın tamamlanacaktır. Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti egemenlik haklarıyla var olsun. Yeter ki Türk milleti ebediyete kadar yaşasın dursun. Fiyat artışları, zamlar, hayat pahalılığı, hepsi gelip geçicidir. Dün böyleydi, bugün böyledir, yarın da akıbet aynı olacaktır. Müslümana karamsarlık haramdır. Mübarek Ramazan günlerinde bize has davranış kalıbı olan hüsnü zandan taviz vermemek esas olmalıdır. Türkiye’nin zora girmesini siyasal rant olarak görenler, bu suretle bir iktidar devşireceklerini zannedeler tek kelimeyle kifayetsiz muhterislerdir." ifadelerini kullanmıştı.

"KİTLELERİ HİKAYELERLE KANDIRMAK PALAVRACILAR İÇİN HER ZAMAN EN KOLAY YOL OLMUŞTUR"

Karar yazarı Mehmet Ocak'tan isim vermeden MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını köşesinde değerlendirdi.

Carl Sagan'ın Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı kitabını hatırlatan Ocaktan, "Bilim insanlarının örnekleri de gösteriyor ki farklı dönemlerde ve farklı toplumlarda palavraların esas itibariyle insanları mağdur ettiği bilinmesine rağmen, kandırma mekanizması işlemeye devam ediyor. Çünkü yoksulluklarına ve dertlerine çare arayan kitleleri efsunlu hikayelerle kandırmak, palavracılar için her zaman en kolay yol olmuştur." ifadelerini kullandı.

Ocaktan, AKP iktidarının ekonomi hatalarının enflasyonu getirdiği noktayı vurgulayarak "Ancak hurafelerin sonu hiç gelmiyor, eğer psişik siyaset cerrahlarının diliyle konuşursanız önce “Enflasyon, mayıs ayında tek haneli rakama inecek” dersiniz, olmadı Aralık’ta düşecek palavrasına sarılırsınız… Eğer bütün bunlar da çare olmazsa, “Aslında tam enflasyonu düşürüyorduk ama dış güçler izin vermedi” diyerek kitleleri efsunlamak için başka bir hikaye yazarsınız…" değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Ocaktan, "Öyle anlaşılıyor ki para istemek için kapılarında günlerce dil döktüğümüz “dış güçler” karşısında dik durabilmenin yolu, Türk halkının zamlara gösterdiği metanetten geçiyor! Yani dışarıda “dış güçler”e selam, içeride zamlara devam…" diye yazdı.

MEHMET OCAKTAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Devlet Bahçeli Ordu Enflasyon