Altılı masanın yol haritası: İktidar değişikliğinden sonra devam edecekler mi, liderler ne yapacak?

Halk TV yazarı Fikret Bila, altı muhalefet partisinin iktidarın değişmesi durumunda izleyeceği yol haritasıyla ilgili bazı bilgiler paylaştı.

Altılı masanın yol haritası: İktidar değişikliğinden sonra devam edecekler mi, liderler ne yapacak?

Türkiye'de iktidar bloku tarafından sıklıkla Haziran 2023'te yapılacağı yinelenen seçime bir buçuk seneden az bir süre kalmışken kamuoyunun en merak ettiği konuların başında 'partilerin oy oranlarındaki son durum' geliyor.

Özellikle, son aylarda kendini iyiden iyiye hissettiren ekonomik kriz göz önünde bulundurulduğunda anketlerde AKP ve MHP'nin oylarında bir gerileme yaşandığı görülüyor.

Peki seçimde de böyle bir sonuç alınması durumunda yuvarlak masa etrafında toplanan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ne yapacak?

Halk TV yazarı Fikret Bila, bu partilerin iktidar değiştikten sonra da birlikte çalışmaya devam edeceği görüşünde.

"Altı muhalefet liderinin ortak anlayışı altılı masanın iktidar değişikliğinden sonra da devam etmesi. Muhalefetin ortak adayın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, kararlar liderlerin ortak çalışmasıyla verilecek ve hayata geçirilecek. Seçilen yeni cumhurbaşkanı partili bir isimse, partiden istifa ederek, tarafsız konum alacak" diyen Bila, şöyle devam etti:

LİDERLER NE YAPACAK?

"Liderler isterlerse cumhurbaşkanı yardımcısı veya kabine üyesi olabilecekleri gibi yönetimin dışında kalmayı tercih etseler bile liderler zirveleriyle fiilen yönetime katılmış olacaklar.

'ÖNCELİK EKONOMİK SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ'

Altı muhalefet partisinin önceliği ekonomik sorunların çözülmesi. Bu amaçla her partinin yürütmekte olduğu ekonomik program çalışmaları sonuçlandığında altı partinin uzmanları bir araya gelerek bu çalışmalardan ortak bir ekonomi programı çıkaracaklar. İktidar değişikliğinde bu program uygulanacak.

'ORTAK ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULACAK'

Altı parti yine sosyal güvenlik, eğitim gibi alanlarda da ortak çalışma grupları oluşturacak ve ortak program yapacaklar. Muhalefet partileri bu çalışmalarla seçmene 'iktidara hazırız' mesajı vererek, seçim kampanyası yürütecekler.

Muhalefet liderlerinin tutumu gösteriyor ki iktidarın tüm çabaları altılı masayı dağıtmak bir yana daha da güçlendiriyor."

Bila'nın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Fikret Bila Halk TV Altılı masa Muhalefet