Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna görüşmesi öncesi açıklama: Süreç barışa dair ümitleri yeşertmiştir

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile Ukrayna müzakere heyetlerinin Dolmabahçe'deki tarihi zirvesi öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Süreç barışa dair ümitleri yeşertmiştir'' dedi.

Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna görüşmesi öncesi açıklama: Süreç barışa dair ümitleri yeşertmiştir

GERÇEK GÜNDEM- Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalinin başlangıcından bu yana taraflarla diplomasi trafiğini yürüten Türkiye, bu kez müzakerelere ev sahipliği yapacak. Müzakere heyetlerinin toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilecek.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Erdoğan, ''Müzakere süreci barışa dair ümitleri yeşertmiştir. Görüşmeleri canı gönülden destekliyoruz. Ülkeleriniz adına büyük gayret gösterdiniz, göstermeye de devam ediyorsunuz. Sizleri şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum'' ifadelerini kullandı.

''HER İKİ TARAFI KORUYAN YAKLAŞIM SERGİLEDİK''

Erdoğan, ''5. haftasına giren çatışmalar bizleri derinden üzüyor. Her iki tarafın koruyan yaklaşım sergiledik. Türkiye olarak barış ve istikrar için bölgemizde ve ötesinde sorumluluk üstlenmekten hiçbir zaman kaçınmadık, kaçınmayız. Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Tüm dünya sizlerden gelecek hayırlı müjdeli haberleri bekliyor. İşinizi kolaylaştıracak her türlü katkıya biz hazırız. Kalıcı, hakkaniyetli sürdürülebilir bir barışa ulaşılacağına eminim. Sizlerin burada bir araya gelmesi bile dünyada ve ülkelerinizde bir umut sebebidir. Her biri değerli birer dostum olan değerli başkanlarımıza en kalbi selamlarımı iletmenizi temenni ediyorum, başarılar diliyorum'' dedi.

TOPLANTI 10.30'DA

Alınan bilgiye göre, basına kapalı olması öngörülen toplantının bugün saat 10.30'da başlaması planlanıyor.

Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptıkları telefon görüşmesinde, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul'da yapılması konusunda mutabık kalmıştı.

Etiketler
Ukrayna Rusya Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe