Kılıçdaroğlu Mahmut Özer'den cevap alamadı, Erdoğan'a seslendi : 'Bakanından yanıt bekliyorum, haberin olsun'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, KPSS'deki mülakat hukuksuzluğuna ilişkin Erdoğan'a tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu Mahmut Özer'den cevap alamadı, Erdoğan'a seslendi : 'Bakanından yanıt bekliyorum, haberin olsun'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 15 bin öğretmenin ataması için yapılan mülakat sonuçları açıklanmış, ancak Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) Türkiye’de dereceye giren adayların mülakatta elendiği ortaya çıkmıştı.

Yaşanan hukuksuzluğa tepkiler sürerken; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS'de mülakat mağduru olan gençlerle buluşma kararı alarak, sonrasında gençlerle birlikte açıklama yapmıştı.

''ANLAŞILAN EĞİTİMDEN DAHA ÖNEMLİ İŞLERİ VAR''

Açıklama sonrası Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından söz konusu hukuksuzluk üzerinden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den randevu istediğini ancak henüz bir cevap alamadığını yazan Kılıçdaroğlu, ''KPSS’deki mülakat rezilliğini konuşmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talep ettim, hala ses yok. Anlaşılan eğitimden daha önemli işleri var. Saray Hükümeti görüşmelerden kaçarak, bu işleri sümen altı edebileceğine inanıyor. Yanılıyor'' dedi.

''GENÇLERİN HAKLARINI BESLEMELERİNE PEŞKEŞ ÇEKERSİN''

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a yönelik ise ''Erdoğan, gençlere propaganda yaparsın, şiir okursun, şarkı söylersin. Oy için yapmayacağın şey yoktur senin. Sonra bir kısım gencin haklarını gasp edersin, beslemelerine peşkeş çekersin. Bakanından yanıt bekliyorum, haberin olsun'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Mülakat KPSS Mahmut Özer