Mustafa Sarıgül: Kimse bize Çin gömleği giydiremez

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İzmit’te katıldığı toplantıda Çin Modeli tartışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.

Mustafa Sarıgül: Kimse bize Çin gömleği giydiremez

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İzmit’te bir otelde, basın toplantısı düzenledi.

Mustafa Sarıgül, yaptığı açıklamada; "Milli görüş gömleğini artık euro ve dolara astılar. Çin işi gömlek giymeye kalktılar. İşçiler karın tokluğuna çalışacak, sendikal hak ve özgürlük olmayacak, sosyal devlet olmayacak, demokrasi olmayacak, hukuk olmayacak, insan haklarına saygı olmayacak. Çocuklarımız, özgür bir ortamda büyümeyecek, Türkiye böyle mi kalkınacak? Kim için kalkınacak? Bu kalkınmanın kime ne faydası olacak? Kimse bize Çin gömleği giydiremez” ifadelerini kullandı.

Sarıgül, özetle şunları söyledi:

“GARİP BİR SİYASET ANLAYIŞLARI VAR”

Türkiye ekonomisi uçuşa geçmişti, Amerika, Avrupa bizi kıskanıyordu. Sayın Erdoğan, ekonominin kitabını yazmıştı. Sonra ne olduysa kendimizi birden ekonomik kurtuluş savaşının içinde bulduk. AKP kadrolarının artık çok garip bir siyaset anlayışları var. AKP'yi eleştirmek düşmanlık oluyor. İktidardan gitmelerini istemek, ‘artık bırakın’, ‘iktidarlar mevsim gibidir, zamanı gelince değişir’ dediğimiz zaman suçlu oluyoruz.

Bugünlerde sorumluluk almayı da hiç sevmiyorlar. Yatırımlar artmayınca iş dünyası; fiyatlar yükselince stokçular, döviz yükselince dış güçleri suçlamaya devam ediyor. Niye bunu yaptı, dış güçler 19 yıldır yok muydu? Ülkemizi 20 senedir AK Parti yönetmiyor mu? Dış güçler mi size söyledi, 128 milyar doları satın diye? Dış güçler mi size dedi, bir yılda üç kez, gece yarısı operasyonları ile Merkez Bankası başkanlarını değiştirin?

Unutmayın rahmetli Ecevit, Özal, Süleyman Demirel döneminde; Hazine’ye hiç kimse karışmazdı. Hangi siyasi parti iktidar olursa olsun Hazine özgürdü. O nedenle siz ekonomiye güven vermezseniz, ekonomiye siyaseti karıştırırsanız, ülkemizin geldiği nokta budur? Dış güçler mi dedi size köprülerin, otoyolların ihalesini dolarla, euroyla yapın diye. Dış güçler mi dedi size; 120 milyar dolarlık tarım ithalatı yapın diye."

"KİMSE BİZİ ÇİN'E DÖNDÜREMEZ"

Yeni bir ekonomik model diye, Türkiye’ye muhteşem bir şey sunduklarını söylüyorlar. Milli görüş gömleğini artık euro ve dolara astılar. Çin işi gömlek giymeye kalktılar. İşçiler karın tokluğuna çalışacak, sendikal hak ve özgürlük olmayacak, sosyal devlet olmayacak, demokrasi olmayacak, hukuk olmayacak, insan haklarına saygı olmayacak. Çocuklarımız, özgür bir ortamda büyümeyecek, Türkiye böyle mi kalkınacak? Kim için kalkınacak? Bu kalkınmanın kime ne faydası olacak? Kimse bize Çin gömleği giydiremez. Bizim istikametimiz bellidir. Türkiye Değişim Partisi’nin yolu, Atatürk’ün açtığı yoldur. Bizim istikametimiz, refahı ve kalkınmayı insan haklarına dayalı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti içinde sağlamaktır. Ülke ekonomisi çok zor günlerden geçiyor. İğneden ipliğe her şeye neredeyse saat başı zam geliyor. Ülkeyi yönetenler ve AKP milletvekilleri, ya her şey çok iyi, bolluk var diyorlar ya da az yiyin, kombiyi kısın, şükredin diyorlar ama kendileri beş altı yerden maaş almaktan geri durmuyorlar."

"84 MİLYONUN HAKKINI 84 KİŞİYE YEDİRMEYECEĞİZ"

AKP'nin milletten uzaklaştığını ve milletten uzaklaşan her siyasi partinin tarihin tozlu sayfalarında yer alacağını belirten Sarıgül, "Buna öncülük edecek olan, bunu sağlayacak olan parti de TDP olacaktır. TDP, ne yapacağını, nasıl yapacağını bilen, becerikli ve vicdanlı kadrolardır. İş başına geleceğiz ve sorunları biz çözeceğiz. Ülkeyi hukukun üstünlüğü ve demokrasi içinde yöneteceğiz. Üretim ekonomisine döneceğiz. Ekonomiyi ehil ellere teslim edeceğiz. Yolsuzluk, israf ve şatafatı bitireceğiz. Hiç kimse hiçbir şekilde, iki, üç yerden, beş yerden maaş alamayacak. Devletteki lüks araçları, uçakları satacağız. Bütçe disiplini sağlayacağız. Yatırım ortamını canlandıracağız" dedi.

Özel sektörün girmediği alanlara ve bölgelere devlet yatırımı yapacaklarını söyleyen Sarıgül şöyle devam etti:

"Vergiyi yoksulun sofrasından değil, ayrıcalıklı şirketlerden alacağız. 84 milyonun hakkını 84 kişiye yedirmeyeceğiz. Türkiye Değişim Partisi iktidarıyla ülkemizde yeni bir yapılanma, uzlaşma ve atılım dönemi başlayacak. Ülkemize varlık, bolluk, bereket gelecek. Türkiye, geniş bir nefes alacak, rahata kavuşacak."

Basın mensuplarının sorularına yanıt veren Sarıgül; “TDP, sorumluluğun bilincinde olan bir partidir. Ülke yansın bitsin, biz yarın sabah iktidara gelelim diyen bir parti değiliz. Önce ülkemiz önemlidir. Öğrenciler karnelerini her sene siyaset adamları ise 5 senede bir alır. Seçimlerin erken yapılmasını doğru bulmayız. Seçimler zamanında doğru yapılsın ki siyasiler mazeret bulamasın. Benim daha zamanım vardı demesin. Ayrıca seçimlere dışarıdan müdahale yapılmasını doğru bulmayız. TDP, tarafsız Cumhurbaşkanı, güçlü bir parlemento ve bağımsız bir yargı ister. Bizim iktidarımızda dışarıdan Bakan ataması yapılmayacak" dedi.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DOĞRU BULMUYORUZ”

Sarıgül, şunları söyledi:

"TDP, konularına ve dersine en iyi çalışan partidir. Diğer siyasi partiler bizi taklit ediyorlar. Biz Esnaf Bakanlığı dedik şimdi onlar onu diyorlar. Biz genel başkanını partiye kayıtlı üyeler seçecek dedik. Şimdi bazı partiler de onu söylüyor. Biz kendimize güveniyoruz. Hatay, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize son hediyesidir. Hatay’a dil uzatamazlar. Atatürk’ün askerleri hala burada. TDP, ofsayata düşmez. Biz şimdi geçim sıkıntısını, yoksulluğu, ekonomiyi konuşalım. Gençler üniversiteyi kazanmışlar yurt bulamıyorlar, üniversiteyi bitirenler iş bulamıyorlar. Biz Türkiye’nin meselelerini konuşacağız. Şimdi ittifak konuşamayız. Biz parlamenter sistemden yanayız. Tarafsız Cumhurbaşkanı olsun istiyoruz. Başkanlık sistemini doğru bulmuyoruz. Ortak akıldan yanayız."

“YÜZDE 4’Ü YAKALAMAMIZ LAZIM”

67 ilde teşkilatlarını kurduklarını ve artık oy pusulasında yer aldıklarını belirten Sarıgül, "Kalbinizin sesini dinleyip oyunuzu kullanacaksınız. Mührü kalbin tam ortasına vurun. Türkiye’nin dört bir yanında anketleri gördüm. Gittiğim her yerde sevgiyi gördüm. Şu anda anketlerimiz yüzde 1 ile yüzde 3 arasında değişiyor. Daha fazla katılım ile yapsak sonuçlara değişiyor. Yılbaşından sonra daha aktif bir siyasete geçiyoruz. Kamuoyu yoklamalarında yüzde 4 oranını yakalamamız lazım. Dağlar ne kadar yüksek olursa olsun güneşin doğuşunu kimse engelleyemez. Ampulleri değiştirmenin zamanı geldi” dedi.

ESNAF DERT YANDI

Sarıgül, basın açıklamalarının ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İzmit’te esnaf ziyaretleri yapan Sarıgül, İzmit esnafından Kemal Kavalcı’nın dükkanına uğradı. Telefon ve teknoloji alım satımı yapan Kavalcı, Sarıgül’e dert yandı. Kavalcı; “Maalesef krizden etkilendik. Şu anda 26-27 bin liraya cihaz satıyorum. Sattığım malı yerine koyamıyorum. Karaborsa var. 4 ay sonrasına mal için gün veriyorlar. Çok zor durumdayız” dedi. (ANKA)

Etiketler
Mustafa Sarıgül İzmit