Perde arkasında yaşananlar: Kılıçdaroğlu neden TÜİK'in kapısında kaldı?

Halk TV yazarı Barış Soydan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer'in o sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşamadığı için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu binaya almadığını ileri sürdü.

Perde arkasında yaşananlar: Kılıçdaroğlu neden TÜİK'in kapısında kaldı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz cuma günü açıklanan ve 'gerçeği yansıtmadığı' belirtilen enflasyon verileriyle ilgili Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) gitti, ancak içeri alınmadı.

Ana muhalefet partisi heyeti, devlet kurumunun resmi internet sitesinde özetle "Merkez teşkilatımıza gelebilirsiniz, her türlü bilgiyi alabilirsiniz" dendiğini belirtse de kapıda kaldı.

'İKTİDARI HAZIRLIKSIZ YAKALADI'

Halen kamuoyunda tartışılmaya devam eden olayla ilgili Halk TV yazarı Barış Soydan bir iddia paylaştı.

"Ankara kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun ani ziyaretinin TÜİK’i ve iktidarı hazırlıksız yakaladığı konuşuluyor" diyen Soydan, şöyle devam etti:

'TÜİK BAŞKANI ERDOĞAN'A ULAŞAMADI, RİSK ALMAK İSTEMEDİ'

"TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer, Kılıçdaroğlu’nun ani açıklaması sonrasında ne yapması gerektiğiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmaya çalışmış ama ulaşamamış. Ve kendi insiyatifiyle risk alıp Kılıçdaroğlu ile görüşmek istememiş.

2017 Referandumuna giderken iktidarın en büyük vaatlerinden biri, başkanlık sistemiyle bürokrasiyi bypass ederek devletin işleyişini hızlandırmaktı. Yaşananlar bunun tam tersinin olduğunu, en anlı şanlı kurumların bile tepeden işaret gelmedikçe adım atamaz hale geldiğini gösteriyor."

Etiketler
Halk TV Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan TÜİK