MAK'ın anketlerinde bir ilk: AKP ilk defa yüzde 30'un altında

MAK Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, kuruluşlarından bu yana AKP oylarını ilk kez yüzde 30'un altında gördüklerini söyledi.

MAK'ın anketlerinde bir ilk: AKP ilk defa yüzde 30'un altında

Türk lirasının yabancı paralar karşısındaki değer kaybının etkisiyle Türkiye'de 'resmi enflasyon' yüzde 21'i aştı. Her geçen gün artan hayat pahalılığı, siyasi partilerle ilgili anketlere de yansıyor.

Son dönemde yapılan anketlerde Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'nın önüne geçtiği görülürken, AKP'nin oylarının yüzde 30 seviyelerine gerilemesi de dikkati çekiyor.

MAK Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, konuk olduğu programda anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İki noktaya dikkat çekerek şunları söyledi:

'İLK DEFA OLDU BU'

"Yaklaşık, işte kaç yıldır MAK Danışmanlık varsa, bu kadar yıl içerisinde hemen hemen her ay araştırma yapan bu firma ilk defa AKP'yi yüzde 30'un altında gördü. Kararsızlar dağılmaksızın yüzde 29,5 ile AKP çıktı, zaten yüzde 6,5'lik bir kararsız kalmıştı. Hem de oy vereceğini söyleyenlerin arasında, ilk defa oldu bu, yüzde 29,5.

OY GEÇİRGENLİĞİ

Bu bir, ikincisi ise şu: AKP'den seçmen geçirgenliği aynı havuzun içinde olan MHP'ye doğruydu. O zaman çok büyük bir etkisi olmuyordu. Sonuç itibarıyla AKP'nin oyu düşse bile MHP'nin oyu artarsa sorun olmayabilirdi."

Etiketler
Mehmet Ali Kulat