MHP’li Yalçın 'akıllı ol' dedi; Merdan Yanardağ 'tehditleriniz vız gelir' diye cevap verdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı hedef alarak, tehditlerle bulundu. Yanardağ'dan yanıt gecikmedi.

MHP’li Yalçın 'akıllı ol' dedi; Merdan Yanardağ 'tehditleriniz vız gelir' diye cevap verdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı hedef aldı. Yanardağ'ın, 'MHP'nin bir Soğuk Savaş dönemi ve kontrgerilla partisi olduğu' yönündeki tespitlerinin doğru olmadığını savunan Yalçın, "Ekran kabadayılığı yapma, akıllı ol. Senin için de bir Molla Kasım mutlaka vardır" tehdidinde bulundu.

"Gerek sözlerinden, gerekse programından cehalet fışkıran Merdan Efendi, geçtiğimiz günlerde gazetecilik adına utanç verici bir iddiada daha bulunarak MHP davasının zaman aşımına uğradığını ve dosyanın kapanmadığını ileri sürmüştü" diyen Yalçın, kendi iddialarını şöyle sürdürdü:

"Merdan cahili; 5 yıl, 11 ay, 8 gün süren ve 333 duruşmaya sahne olan MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda nihai kararın 1987’de verildiğinden, birçok dava arkadaşımızın çeşitli cezalara çarptırıldığından, bazılarının cunta emriyle idam edildiğinden bihaber! Gözü küllü Merdan, partimizin varlık sebebi olan Türk milliyetçiliğinin binlerce yıllık bir fikir, kadim bir yönetim ve egemenlik telakkisi olduğunu nereden bilsin?"

CHP'Yİ DE HEDEF ALDI

CHP'nin varlık sebebeinin de Türk milliyetçiliği olduğunu savunarak sözlerine devam eden Yalçın, "Atatürk; Türk milliyetçiliğini sadece kişisel hayat düsturu olarak görmedi, aynı zamanda millî devlet olgusunu kökleştirmek için onu yönetim anlayışının temeline oturttu. Ancak CHP’yi ele geçiren ya da ele geçirmeye çalışan senin gibi Marksistler partiyi rayından çıkardıkları gibi kendi kuruluş felsefesine düşman hâle getirdiler. Bugünkü CHP artık inkârın ve başkalaşımın zirvesinde" dedi.

'AKILLI OL, SENİN İÇİN DE BİR MOLLA KASIM MUTLAKA VARDIR'

Yalçın, "Türkiye’nin gerçeklerinden habersiz gazeteci taslağı Merdan Yanardağ şunu da iyi bilmeli; Atatürk’ün fikirleri ve yönetim anlayışı bugün sadece MHP’de yaşıyor. Dolayısıyla ekran kabadayılığı yapma, akıllı ol. Senin için de bir Molla Kasım mutlaka vardır" ifadelerini kullandı.

YANARDAĞ: BU TEHDİTLERİNİZ VIZ GELİR

Merdan Yanardağ'dan Semih Yalçın'a yanıt gecikmedi. "Bu tehditlere boyun eğeceğimizi sanan varsa yanılıyor; vız gelir" diyen Yanardağ, MHP hakkında en kapsmalı araştırma kitaplarından birini yapanın kendisi olduğunu hatırlattı.

Yanardağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet Bahçeli dönemiyle birlikte, ama daha çok 28 Şubat sürecinin ardından devletin Milli Güvenlik Siyaset Belgesi yeniden oluşturulunca, MHP Soğuk Savaş dönemi örgütlenmesi, yani bir operasyon aygıtı olmaktan çıkmaya yöneldi. Bir ölçüde başardı da.. MHP, 28 Şubat'ın ardından, özellikle 1999'dan itibaren merkez sağa yaklaşarak radikal milliyetçi bir siyasi harekete dönüşmeye başladı. Ecevit'in liderliğinde kurulan DSP-ANAP-MHP koalisyonu bu döneme denk gelir. Bugün İYİ Parti'yi oluşturan kadrolar partideydi."

Yalçın'ın milliyetçilik konusunda okuma yapmasını 'tavsiye' eden Yanardağ, "MHP 2015'ten sonra yeniden değişmeye, eski kimliğine dönmeye başladı" dedi.

'RESMİ BELGELER AÇIK'

Yanardağ ayrıca şunları da ekledi:

"MHP ve ülkücü kuruluşlar hakkında 12 Eylül sonrasında açılan davaya ve iddianamede öne sürülen suçlamalar tam bir tarihsel ibret belgesidir. Yalçın bunu tam olarak okumamış olabilir mi? Ama resmi belgeler açık; birçok ülkücünün idamla yargılandığı dava beraatle sonuçlanmadı."

Etiketler
Merdan Yanardağ MHP Tehdit Semih Yalçın