CHP'li Ağbaba'dan BAE ile görüşen Erdoğan'a: Kedi gibi dizinin dibinde çöküverdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, BAE Veliaht Prensi ile görüşen Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. Ağbaba, "Recep Tayyip Erdoğan kedi gibi Birleşik Arap Emirlikleri liderinin dizini dibinde çöküverdi. Artık AKP’nin elinde kanlı bir para var" dedi.

CHP'li Ağbaba'dan BAE ile görüşen Erdoğan'a: Kedi gibi dizinin dibinde çöküverdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP Esnaf Masası, CHP Ardahan İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Ağbaba, buradaki toplantıda, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan ile görüşmesini değerlendirdi.

"Türkiye bir uçuşa geçmiş. Uçuyor ama yukarı doğru değil. Aşağı doğru uçurumun dibine gelmiş durumdayız. Hepimizin görevi Türkiye’yi bu uçurumdan çıkarmak" diyen Ağbaba'nın değerlendirmesi şöyle oldu:

"Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Birleşik Arap Emirlikleri’nin lideri Türkiye’ye geldi. Kimdi? 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olarak nitelendirilen bir devlet. Libya ile de karşı karşıya gelmiş, adeta düşman olmuştuk. Libya’da şehit edilen MİT mensubu yurttaşlarımızı da bunların silahlarıyla öldürüldüğünü söylemiştik.

'KEDİ GİBİ DİZİNİN DİBİNDE ÇÖKÜVERDİ'

Oynak olan sadece döviz kurları, dolar değil AKP’nin dış politikası. İsrail ile ilgili Mavi Marmara’dan sonra ‘Emri ben mi verdim’ demişti. 15 Temmuz’da ölen 251 yurttaşımıza da ‘Ben mi sokağa çıkın dedim’ derse hiç şaşmayın… 15 Temmuz darbe girişiminin ana aktörü olduğu söylenen ülkeye parasız kalınca Recep Tayyip Erdoğan kedi gibi Birleşik Arap Emiri’nin dizinin dibine çöküverdi."

'TÜRKİYE'Yİ YOKLUK VE YOKSULLUĞA SÜRÜKLEDİLER'

Daha dün manşet atan, ‘şerefsiz BAE’ diye manşet atan yandaş medya, bugün Birleşik Arap Emirlikleri’nden 10 anlaşma diye manşet atmış durumda. Artık AKP’nin elinde kanlı bir para var. Bu paraya niye ihtiyaç duydular? Çünkü Türkiye’yi yokluk ve yoksulluğa sürüklediler."

'DARBE GİRİŞİMİ VARSA, LİDERİ ERDOĞAN'DIR'

"Dolar yükselmiyor, Türk parası değer kaybediyor. En değersiz günlerini yaşıyor" diyen Ağbaba, Türk Lirası'nı değer kaybının nedeni olarak 'dış güçler' ve 'darbe girişimi' yorumlarına ilişkin de şunları söyledi:

"Recep Tayyip Erdoğan bir para bir ülkenin namusudur diyordu. Savaş ilan edilmiş gibi milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Dış güçler varmış, ekonomik darbe girişimi varmış. Ekonomik darbe girişimi varsa faili 19 yıldan beri ülkeyi yöneten insanlardır. Darbe girişimi varsa, girişimin lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır."

Etiketler
Birleşik Arap Emirlikleri Veli Ağbaba Para Recep Tayyip Erdoğan