TBMM'de kürsüden seslendi: '5 milyon EYT’li mağdurun hakkını geri verin'

Son yılların en sık gündeme gelen konusu olan "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" (EYT), CHP'nin de gündemine girdi. AKP ve MHP arasında çelişkili açıklamalara neden olan EYT'liler için konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer "Haklarını geri verin" dedi

TBMM'de kürsüden seslendi: '5 milyon EYT’li mağdurun hakkını geri verin'

EYT'liler konusunda tartışmalar sürerken, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de "5 milyona yakın mağdur EYT’li var. Meclis bu insanların haklarını geri versin" çıkışıyla tartışmaya katıldı.

AKP'DE EYT ANLAŞMAZLIĞI

EYT ile ilgili hem AKP içinde hem de AKP ve MHP arasında çelişkili ifadelerin olması dikkat çekmişti. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilerle ilgili çalışma yaptıklarını söylemiş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise yaş şartı sağlanmadan emekli olunamayacağını söyleyerek Bilgin'in açıklamasını boşa düşürmüştü. Oktay'ın açıklamasının ardından Çalışma Bakanlığı da “Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır" duyurusu yapılmıştı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bu gelişmelerin ardından Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine, emeklilik için yaş, prim, sigortalı olma süresi gibi şartlar karşılanmadan aylık bağlanamayacağı yanıtını verdi. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Asgari ücretten EYT'ye, 3600 ek göstergeden emeklilerin maaşına kadar her alanda çalışmalar inşallah devam ediyor” dedi. Çalışma Bakanı Bilgin’in EYT’lilerle ilgili Sosyal Politikalar Kurulu’na üyeyken başlattığı çalışmalar olduğunu söyleyen Akbaşoğlu, “Bu çalışmaların neticesi ortaya çıktığında bütün toplum kesimleriyle paylaşılacak. EYT'yle ilgili, 3600'le ilgili de zaten biz bunu kanuna dönüştüreceğiz, teklife dönüştüreceğiz” ifadesini kullandı.

AKP VE MHP ARASINDAKİ ÇATLAK

AKP'nin kendi içindeki EYT çatlağı henüz kapanmamışken bu defa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Bahçeli, EYT'lilerle ilgili "Emeklilikte Yaşa Takılan kardeşlerimizin sorunu bizim sorunumuzdur. Sayıları 6,3 milyonu bulan bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin telafisi bizim amacımızdır. Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçiş uygulamasını dikkate alarak, geniş bir siyasi uzlaşma kapsamında EYT sorunu TBMM'de çözülerek gündemden tamamıyla çıkarılmalıdır." açıklamasını yaptı.

AKBAŞOĞLU BİR ÇAĞRI DAHA YAPTI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yeniden EYT'lileri gündeme getirerek haklarının gasp edildiğini söyledi. Gürer, “5 milyona yakın mağdur EYT’li var. Meclis bu insanların haklarını geri versin” dedi.

OYLAR DÜŞÜNCE, AKP’NIN AKLINA EYT’LİLER GELDİ

EYT’lileri, “Gün ve primini tamamladığı halde yaş sınırı getirilerek hakları gasp edilenler” diye tanımlayan Gürer, Son dönemlerde anketlerde AKP'nin oyları düşünce emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yirmi yıldır yapmadığı düzenleme aklına geldi ama bunda da gel gitleri sonlandırmadı” diye konuştu.

KANUN TEKLİFİMİZ VAR

Gürer, EYT’lilerin yaşadıkları sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğine de işaret ederek, “Bu konudaki kanun teklifimiz Mecliste bekliyor. Emeklilikte yaşa takılanlar hak ettikleri hakkı istiyorlar. Primlerini ödemişler, günlerini tamamlamışlar; ne yazık ki onların hakkı gasbedilmiş, bu hakkın yeniden onlara verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

5 MİLYONA YAKIN MAĞDUR VAR

EYT’lilerin duygularıyla oynanmamasını isteyen Ömer Fethi Gürer, konuşmasında şu ifadelerde tamamladı:

“ 5 milyona yakın mağdur insan var, bu insanların sorunları bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisinde çözümlensin ve bu insanların hakkı geri verilsin , ayrıca, taşeronlarla ilgili de yapılan düzenlemelerin yetersizliğini bir kez daha vurguluyorum…” diye konuştu.

Etiketler
Niğde MHP Emeklilik Milletvekili Ömer Fethi Gürer Emeklilikte Yaşa Takılanlar