İYİ Partili Cihan Paçacı'dan yüzde 50+1 çıkışı: Madem böyle bir güçleri var, hiç rakam telaffuz etmesinler...

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Yavuz Oğhan'ın YouTube ekranlarında yayımlanan Bidebunuizle canlı yayınına katılarak son günlerde siyasetin gündemi olan "yüzde 50+1" tartışmalarını değerlendirdi.

İYİ Partili Cihan Paçacı'dan yüzde 50+1 çıkışı: Madem böyle bir güçleri var, hiç rakam telaffuz etmesinler...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz hafta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek yaklaşık 2.5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye başta "koltuk krizi" olmak üzere sonrasında yapılan pek çok açıklama damga vurdu.

ERDOĞAN YÜZDE 50+1'DEN RAHATSIZ

Karamollaoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Erdoğan sistemden memnun, sadece yüzde 50+1'den rahatsız. Kendisi bana '50+1’in mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş. Onun farkına vardık' dedi" diyerek siyasetin gündemine bir anda yüzde 50+1 tartışmalarını taşıdı.

Tartışmalara pek çok siyasi aktörden yanıt gelirken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı da konuyla ilgili İYİ Parti'nin durduğu noktayı anlattı. Paçacı, sistemin başlı başına sorunlu ve antidemokratik olduğunu söyleyerek "Bu sistemde en son konuşulacak şey "50+1". Tüm dünya demokrasisini ileri taşımak için hamleler yaparken biz kendi demokrasimizi ortadan kaldırmaya yönelik sistem değişikliği yapıyoruz. Bir ülkenin istikbalini bir insana bırakıp sadece 50+1'i konuşmak son derece yanlış. Sistemde denge ve denetim yok, denetimsiz ve tek elde yetkilerin toplandığı bir sistemde 50+1'in tartışılması çok yersiz." dedi.

ANAYASAYA HEMEN BİR MADDE EKLESİNLER

AKP'nin kendi içinde sorunları olduğunu söyleyen Paçacı, "AKP bu sorunları gizlemek için sürekli İYİ Parti'nin HDP ile ilişkilerini gündeme getiriyor. 50+1'i rahatça yakalayabilecek olsalar bu gibi gündemler yaratılmazdı. Fakat hem anketler hem kendi tespitleri ile Erdoğan'ın Cumhur İttifakı adayı olduğunda 50+1'i alamayacağını anlıyorlar." dedi.

"Onlara bir önerim var" diyen Paçacı "50+1'i değiştirme güçleri varsa hiç rakam telaffuz etmeden hemen bir madde ile 'Erdoğan istediği zamana kadar seçimsiz cumhurbaşkanı olabilir' desinler. Seçime de gerek yok." dedi.

ERDOĞAN KAZANAMAYACAĞI SEÇİME GİRMEZ

Yaklaşan seçimler için Cumhur İttifakı adayının belli olmadığına da dikkat çeken Paçacı "Tayyip Bey kaybedeceği seçime girmez. Bugüne kadar girdiği bütün seçimleri kazanan bir siyasetçi, kaybederek siyaseti bırakmak istemez. Tayyip Bey, kaybetmeden bırakmak isteyebilir." değerledirmesini yaptı.

Etiketler
Cihan Paçacı İYİ Parti YouTube