Davutoğlu: Beştepe’de Soros’la doğrudan irtibatlı danışmanlar var!

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Beştepe'de iş insanı George Soros ile bağlantılı danışmanlar olduğunu öne sürerek, "Soruşturmayı genişletsinler, varacakları yer Pelikan Çetesi’nin unsurlarına kadar gider" dedi.

Davutoğlu: Beştepe’de Soros’la doğrudan irtibatlı danışmanlar var!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tutuklu iş insanı Osman Kavala’ya yönelik sözleriyle başlayan 'George Soros' tartışmasına ilişkin konuştu.

“Beştepe’de Soros’la geçmişte yakın ilişkisi olan kaç danışman var? Soruşturmayı genişletsinler, varacakları yer Pelikan Çetesi’nin unsurlarına kadar gider" ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü Soros’la doğrudan irtibatlı ve onunla birlikte çalışmış danışmanlar var. Soros’la doğrudan irtibatlı isimlerin yer aldığı meşhur yalı var.”

Kavala’nın serbest bırakılacağına dair öngörüsünü de paylaşan Davutoğlu, “30 Kasım civarında yine bir kahramanlık hikayesi üretilebilirse üretilecek. Bu sefer da Kavala serbest bırakılarak kurtulmaya çalışılacak” dedi.

'SUÇLU İLAN ETTİĞİN KİŞİLERİ NİYE SERBEST BIRAKTIN?'

Davutoğlu, devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kavala'yla ilgili kullandığı 'Soros'un Türkiye şubesi', 'Soros artığı' gibi ifadeleri değerlendirdi.

“Osman Kavala’yı Sorosçuluk ile suçlu ilan ediyor, peki daha daha önceki iki örnekte suçlu ilan ettiğin kişileri niye serbest bıraktın o zaman?” diye soran Davutoğlu, Erdoğan’ın geçmişte George Soros ile yaptığı görüşmelere işaret etti.

Davutoğlu, Rahip Brunson ve Deniz Yücel’in serbest bırakılmasıyla ilgili, “Onlar yaşanmasaydı, 10 büyükelçi rezaleti yaşanmazdı” dedi.

Davutoğlu: Beştepe’de Soros’la doğrudan irtibatlı danışmanlar var! - Resim : 1

ERDOĞAN - SOROS GÖRÜŞMELERİ

Erdoğan - Soros görüşmesi basına yansıdığı kadarıyla ilk olarak 2003 yılında İsviçre'nin Davos kentinde gerçekleşti. Dünya Ekonomik Forumu sırasında Erdoğan, eski bakanlar Egemen Bağış ve Ömer Çelik'in de yer aldığı masada iş insanı George Soros ile bir araya geldi.

27 Ocak 2003'te Star gazetesinde 'Tayyip Erdoğan Soros’la görüştü' başlığıyla verilen haberde 'para sihirbazı' olarak nitelenen George Soros’un, Erdoğan’la Davos’ta bir görüşme yaptığı ve Soros’un Erdoğan’a Türkiye’deki eğitim projelerine girmek istediğini söylediği aktarılıyor.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da geçtiğimiz günlerde Erdoğan ile Soros'un en az dört - beş kere bir araya geldiğini söyledi. Babacan, bu görüşmelerin birinde kendisinin de bulunduğunu açıkladı.

Etiketler
George Soros Pelikan Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu