CHP'den Erdoğan'a 'Mustafa Kemal' yanıtı: Sen niye söyleyemiyorsun?

CHP'nin tezkere kararının ardından başlayan tartışmalara değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Bu milletin evlatları Tayyip Erdoğan’ın hırsı yüzünden ölmemeli" diye konuştu.

CHP'den Erdoğan'a 'Mustafa Kemal' yanıtı: Sen niye söyleyemiyorsun?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tezkereye "hayır" oyu veren CHP için, "Mustafa Kemal'in askeri’ diyenlerin, onlara ‘Mustafa Kemal'in itleri’ diyerek hakaret edenlerin dümen suyuna girdiğini görmek bizim bile ağrımıza gidiyor" sözlerine yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Ey Recep Tayyip Erdoğan, deyiversene ‘ben de Mustafa Kemal’in askeriyim’ diye. Niye söyleyemiyorsun? Bekliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda; CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ve partililerin de katılımıyla basın toplantısı yaptı.

ERDOĞAN'A YANIT: NİYE SÖYLEYEMİYORSUN?

Öztunç; AKP'li Cumhurbaşkanı Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya şöyle yanıt verdi:

“Genel Başkanımızdan üyemize kadar hepimiz Mustafa Kemal’in askeriyiz. Sayın Erdoğan, sen kimin askerisin? Ey Recep Tayyip Erdoğan, deyiversene ‘ben de Mustafa Kemal’in askeriyim’ diye. Niye söyleyemiyorsun? Bekliyoruz. Eğer, bu ülkenin milliyetçi bir cumhurbaşkanıyım, yani miliyim diyorsan ve sözde milli değilsen çıkıp dersin ki ‘ben de Mustafa Kemal’in askeriyim.’ Bizler Mustafa Kemal’in askeriyiz ama sizler İngiliz askerinin, Amerikan askerinin bu ülkenin topraklarına gelmesine izin verenlersiniz.”

'MİLLİ OLMAKTAN SÖZ EDEMEZLER'

Öztunç, Kurtuluş Savaşı öncesi, Osman Devleti döneminde yabancı askerlerin Anadolu’ya gelmesini isteyenlerin olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

“Bugün de var. Şu anda TBMM’de geçirilen tezkere ile yabancı askerlerin Türkiye’ye gelmesine izin verilmiştir. Yabancı askerlerin, İngiliz askeri midir, Amerikan askeri midir, Alman askeri midir, IŞİD’çi midir, Katar askeri midir? Bunların Türkiye’ye gelmesine izin verenler, milli olmaktan, yerli olmaktan söz edemezler. Çeşitli farklı durumları, bir torba tezkere çıkartıp ardından memleketimizi yabancı askerlere peşkeş çekmek isteyenler bilsinler ki bizler varız, var olmaya devam edeceğiz.”

'CUMHURBAŞKANININ OĞLU BEDELLİ ASKERLİK YAPMAMALI'

CHP’li Öztunç, askerlik görevini yerine getirdiğini söyleyip, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Askerliğimi, Kayseri Jandarma Komutanlığı’nda yapmıştım. Genel Başkanımız da yaptı, Genel Başkanımızın oğlu da yaptı. Kendi oğlunu askere göndermeyenler, kendi oğlunu askere göndermeyip de millilikten bahseden bir cumhurbaşkanı olmaz. Tayyip Erdoğan’ın bir oğlu çürük raporu aldı, bir oğlu da bedelli askerlik yaptı. Bedelli askerlik yapabilir. Zaten Bilal Erdoğan diyor ki, ‘babama sordum, babam dedi ki hakkındır kullan.’ Eyvallah, ama Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanının oğlu bedelli askerlik yapmamalı. Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanının oğlu aslanlar gibi gidip askerliğini yapmalıydı. Yapmadı Bilal Erdoğan. Diğer oğlu da çürük raporu aldı. Şimdi de bize yerli, milli olmaktan bahsediyor.”

'BU MİLLETİN EVLATLARI ERDOĞAN’IN HIRSI YÜZÜNDEN ÖLMEMELİ'

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyelerinin komando marşı söylediği görüntüleri anımsatan Öztunç, “Hangi Bilal Erdoğan’a, bedelli askerlik yapan Bilal Erdoğan’a komando marşı söylüyorlar. Böyle bir komedi olur mu? Bedelli askerlik yapmış Bilal Erdoğan, komando marşı eşliğinde dünyaya meydan okutuyor. Bu milletin evlatları Tayyip Erdoğan’ın hırsı yüzünden ölmemeli” dedi. (ANKA)

Etiketler
Ali Öztunç