'21 Soruda FETÖ'nün Siyasi Ayağı' davası: Arınç'tan Soylu'ya Albayrak'tan Yıldırım'a birçok AKP'li 'mağdur'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, '21 Soruda FETÖ'nün Siyasi Ayağı' kitapçığı gerekçe gösterilerek 6 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

'21 Soruda FETÖ'nün Siyasi Ayağı' davası: Arınç'tan Soylu'ya Albayrak'tan Yıldırım'a birçok AKP'li 'mağdur'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, partisi tarafından basılarak dağıtılan, '21 Soruda FETÖ'nün Siyasi Ayağı' adlı kitapçık nedeniyle hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'hakaret' ve 'iftira' suçlamasıyla açılan davada bir kez daha hâkim karşısına çıkıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis konuşmalarından oluşan kitapçığa ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamındaki yargılama sürüyor. Gökçen, bugün Ankara Adliyesi'nde bir kez daha hâkim karşısına çıkıyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in de aralarında bulunduğu CHP heyeti duruşmayı takip ediyor.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 11 Şubat 2020'de Meclis'te yaptığı konuşmadan oluşan '21 Soruda FETÖ'nün Siyasi Ayağı' adlı kitapçık, mahkeme kararıyla toplatıldıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kitapçıkla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında milletvekili olmayan Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik', 'sesli, yazılı ve görüntülü bir iletiyle hakaret' ve 'iftira' suçlamasıyla 6 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Kitapçığın hazırlanması ve dağıtılmasından sorumlu tutulan milletvekilleri hakkında ise fezleke düzenlenerek TBMM’ye gönderilmişti.

Bir önceki duruşmada, dosyaya 'mağdur' sıfatıyla başvuran Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Berat Albayrak, Cemil Çiçek, Binali Yıldırım'ın katılma talepleri kabul edilerek duruşma ertelenmişti.

Etiketler
FETÖ